Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, anunţă că începand cu data de 21 ianuarie 2015 a intrat în vigoare Ordinul nr. 594/2014, care modifică Ordinul Preşeedintelui ANPC nr. 72/2010 privind unele măsuri de informare a consumatorilor.

Concret, actul normativ a introdus un nou model al plachetei cu “Telefonul Consumatorilor” care va trebui afişat de către toti operatorii economici în spaţiul de comercializare sau, după caz, de prestare a serviciului.

Pe noua plachetă se vor regasi următoarele informatii:

– menţiunea expresă “Telefonul Consumatorilor 0219551”;

– denumirea comisariatului regional în raza căruia operatorul economic îşi desfăşoară activitatea;

-denumirea comisariatului judeţean în raza căruia operatorul economic îşi desfăşoară activitatea, precum şi datele de contact ale comisariatului (adresa, nr. de telefon şi de fax);

– menţiunea: Reprezentanţii asociaţiilor de consumatori nu au drept de control al operatorilor economici, conform art. 42 din OG nr. 21/1992;

– menţiunea: Apelarea nr. 0219551 poate fi taxată în funcţie de tipul de abonament deţinut de consumator.

Pentru operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, placheta este disponibila pe site-ul ANPC (www.anpc.gov.ro) accesand link-ul: Lista comisariate judeţene sau se poate ridica de la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud din Bistriţa, Piata Petru Rareş , nr. 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.