Subsecretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Liliana Preoteasa, a precizat în cadru dezbaterii Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, din data de 17 februarie, că a fost trimisă o adresă către inspectoratele școlare din țară prin care este solicitată informarea părinților că cererile pentru participarea la orele de religie se depun până pe 6 martie.

Prin Decizia CCR nr. 669/2014 s-a decis că elevii nu vor mai fi înscriși automat la cursurile de religie, ci vor putea studia această disciplină doar la cerere.

„Conform legii, hotărârea Curții Constituționale intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial, dar nu poate produce efecte retroactiv. Drept urmare, din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educației și pentru școli și opționale pentru elevi. Deci, în noul an școlar, elevii vor trebui să facă opțiuni cu privire la participarea la orele de religie. Diferența față de anul trecut este că atunci au făcut opțiuni în care au precizat în mod expres cei care nu vor să facă religia, iar de anul viitor vor face opțiuni cei care vor să facă religia”, a explicat Sorin Cîmpeanu, pentru Mediafax, la sfârșitul lunii trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.