Încă din 2014 se încearcă „salvarea Pădurii Codrișor”, astfel că Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile a evaluat și aprobat spre finanțare proiectul privind amenajarea pădurii.

Scopul proiectului „Salvăm Pădurea Codrișor” este restabilirea, prin Hotărâre de Consiliu Local inițiată de cetățeni, a destinației inițiale (pădure-parc) pentru pădurea Codrișor, în locul defrișării pentru realizarea variantei ocolitoare.

Prin amenajarea pe întreaga suprafață a pădurii a unor puncte de atracție se va putea valorifica potențialul urbanistic, peisagistic și turistic al dealului Codrișor, se va asigura viabilizarea și creșterea atractivității zonei cu participarea cetățenilor orașului. Se va asigura punerea în valoare a dealului Codrișor, a pădurii și a panoramei asupra orașului și crearea unei zone naturale de agrement, foarte aproape de zonele rezidențiale ale orașului; parcul municipal, construit la începutul sec.XX, cu o suprafață de cca 7 ha, este prea mic pentru actuala populație a orașului; de la parcul municipal până la pădurea Codrișor este o distanță foarte mică, de 150-200 m.

„Suprafața de spații verzi amenajate pentru agrement a municipului Bistrița va crește cu 36 ha.
În subsidiar, prin acest proiect, dorim să realizăm mobilizarea și responsabilizarea bistrițenilor pentru apărarea drepturilor lor privind un mediu înconjurător sănătos. De asemenea, în cadrul proiectului există numeroase activități de educație civică (atelierele propuse a se realiza în poienile din pădure) precum și implicarea copiilor și tinerilor în viața comunității. Reușita proiectului va consolida spiritul comunitar, în special în rândul tinerilor”, potrivit paginii de socializare a Mișcării civice bistrițene.

Aici se poate urmări un film legat de Pădurea Codrișor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.