Judecătoarea Corina Iacob a fost înlocuită din completele de judecată al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, dosarele ei urmând să fie preluate de alţi judecători, potrivit unei hotărâri luată de Colegiul de Conducere a instanţei bistriţene din luna ianuarie.

Corin Iacob este urmărită penal de DNA sub acuzaţia de luare de mită.

 

Potrivit extrasului din Hotărârea nr. 2/28 ianuarie 2015 a Colegiului de Conducere al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, judecătoarea Corina Iacob a fost înlocuită din completele de judecată programate pentru şedinţele din datele de 29 ianuarie 2015 şi 5 februarie 2015.. Astfel, pentru şedinţa din data de 29 ianuarie, locul Corinei Iacob a fost luat de judecătorul Marius Lucian Bulea, în timp ce în şedinţa din data de 5 februarie ea a fost înlocuită de Ildiko SImionescu.

În acelaşi document al Colegiului de Conducere al Tribunalului Bistriţa-Năsăud se mai precizează că sunt blocate temporar şi completele de judecată planificate pentru datele de 19 februarie şi 26 februarie 2015. De asemenea, dosarele repartizate judecătoarei Iacob, aflate în procedura prealabilă stabilirii primului termen de judecată, vor reveni altor judecători ai Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Decizia a fost votată în unanimitate de Colegiul de Conducere , din care fac parte judecătorii Liliana Elisabtea Preda – preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Ildiko Simionescu – vicepreşedinte al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Cristina Gabriela Frenţiu – preşedinte Secţia Civilă I, Alexandru Dorin Petrişor – preşedinte Secţia Penală, Ilie Ursu – preşedinte Secţia II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, Adina Găurean – membru şi Diana Emiliana Linul – membru.

Reamintim că în luna ianuarie, procurorii DNA au acuzat-o pe Corina Iacob – judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, de luare de mită şi este urmărită penal în acelaşi dosar în care este inculpat şi fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura.

 

1 COMENTARIU

  1. Nu ca ar conta parerea mea dar nu pot sa nu scriu ,caci este de groaza ca o judecatoare acuzata de luare de mita sa fi profesat in contunuare.Este dureros sa stii ca oricum unii judecatori ( a se vedea pers din aricolul prezent )judecind ,au dat solutii celor multi si neinsemnati in detrimentul celor bogati ( In cazul meu versus un primar bogat ,desi perseverind am cistigat pina la urma )Ma gindesc daca nu le este frica de D-zeu Pe oamenii obisnuiti nu ii baga nimeni in seama ,nici ziarele nici autoritatile .Oare cite vieti au distrus ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.