Procurorii DNA au percheziționat, marți, mai multe birouri ale executorilor judecătorești bistrițeni care se ocupă de retrocedări, printre care se află și cel al lui Marin Manchievici. Potrivit Timp Online,  procurorii caută nume din dosare cel mai probabil pentru a obţine probe în mega cercetarea ce o vizează pe Crinuţa Dumitrean, fost șefă a Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) şi pe Alina Bica, fosta șefă DIICOT.

Tot marți au avut loc descinderi ale procurorilor DNA și la Năsăud, la locuințele a două persoane fizice, care, întâmplător, au făcut sau mai fac parte din structurile  Uniunii Comunelor Grănicerești Năsăudene – Antonel Pop și Pompei Raus, fost jurist al Uniunii până în vara anului trecut. Și aici anchetatorii au fost în căutarea de nume cu implicații în dosarele care au vizat retrocedările rezolvate favorabil de ANRP pe vremea când Agenția a fost condusă de Crinuța Dumitrean.

Raus Pompei a confirmat pentru Gazeta de Bistrița că a fost ”vizitat” de procurorii DNA și a dat lămuriri cu privire la scopul anchetatorilor.

Au venit la mine marți dimineața, dar ceea ce îi interesa pe ei nu are nicio legătură cu Uniunea Comunelor Grănicerești. Este vorba de o plângere care dateaza din 2012, însă nu știu cum numele meu a ajuns acolo pe acel document, fiindcă este vorba de ceva cu privire la cesiuni de drepturi litigioase și retrocedări prin ANRP. Eu nu m-am ocupat niciodată de așa ceva, fiindcă nu m-a preocupat niciodată subiectul ăsta. Chiar nu am înțeles cum am ajuns eu în toată povestea asta. Procurorii mi-au arătat o listă cu niște nume și m-au întrebat dacă cunosc pe cineva de acolo, însă erau niște nume total necunoscute. După ce s-au lămurit lucrurile, au plecat. Nu au ridicat niciun document de la mine, că nici nu aveau ce. Am vorbit doar. Nici măcar nu m-au pus să scriu vreo declarație”, a declarat pentru Gazeta de Bistrița, Raus Pompei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.