Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, consideră că turiștii trebuie să își poată petrece timpul în altăparte decât acasă, să trăiascăo experiență de neuitat.
„Pentru că noi credem într-o dezvoltare unitară a comunităților din județul Bistrița-Năsăud, în cadrul strategiei de dezvoltare a turismului, ne dorim realizarea unui concept unitar de turism. Asta deoarece fiecare localitate are specificul și frumusețea ei, iar noi vrem să dăm șansa fiecăreia dintre ele de a se identifica cu specificul local. În același timp, ne dorim ca turistul care vine pentru prima oară în vizită în județul Bistrița-Năsăud, să se poată bucura, de exemplu, și de facilitățile unei domeniu schiabil, iar după o zi pe pârtie să se poată relaxa la un SPA și aibă ocazia de a simți gustul inconfundabil al bucatelor din satele județului nostru. Din acest motiv, în strategia de dezvoltare turistică a Văii Bârgăului, Someșului și Sălăuței am cuprins, proiecte care pot oferi turiștilor nu doar oportunitatea de a-și petrece timpul în altă parte decât acasă, ci de a trăi o experiență de neuitat.
În strategia noastră avem cuprins un studiu de fezabilitate pentru construcția unui parc acvatic în comuna Prundu Bârgăului. Avantajele acestei locații sunt conferite de distanța relativ egală față de Colibița, Pasul Tihuța și municipiul Bistrița, locația fiind una facil de accesat de turiștii care vizitează și aceste obiective. În viziunea noastră, este important ca acest parc acvativ să de adreseze unui public cât mai larg și să fie funcțional pe tot parcursul anului”, a scris pe pagina de socializare, Radu Moldovan.
Parcul va cuprinde cinci bazine exterioare, trei topogane, spații de plajă aferente, teren de volei și de tenis, doua bazine acoperite, saună, sală de fitness și masaj. Pentru amplasarea optimă a proiectului va fi nevoie de o suprafață de peste 3 ha de teren, conectată la rețeaua principală de transport rutier (DN 17).
„Costurile estimate pentru această investiție, în urma unei analize preliminarii, sunt de aproximativ 8,6 milioane de euro, iar sursele de finațare potențiale sunt fondurile europene nerambursabile și investitorii privați”, a mai adăugat Radu Moldovan.