Lucrările de reabilitare a clădirii principale a Colegiului National "Andrei Mureşanu" au fost finalizate, joi având loc recepţia lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de 8.383.192,43 lei din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Valoarea lucrărilor de execuţie din cadul proiectului este de 6.825.000 lei.

 

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, s-a declarat foarte mulţumit de actuala faţă a Colegiului Naţional "Andrei Mureşanu", precizând totodată că dacă s-ar mai fi aşteptat încă un an sau doi, clădirea ar fi devenit nefuncţională.

"La sfârşitul anului 2008 era o problemă aici în această şcoală care nu mai corespundea din punct de vedere al funcţionalităţii şi riscam într-o perioadă foarte scurtă, de un an sau doi, să o închidem", a spus Ovidiu Creţu.

"A fost o şansă conjuncturală pentru această clădire din multe puncte de vedere, şi faptul că anul viitor împlineşte o sută de ani de existenţă a fost probabil şi o pronie cerească care a dirijat lucrurile într-un mod foarte fericit, pentru că firmele care au câştigat licitaţia – Creativ Group SRL din Bistriţa şi Euras SRL din Satu Mare – au făcut o lucrare excepţională", a mai adăugat edilul Bistriţei.

Potrivit lui Ovidiu Creţu, lucrările de execuţie au fost licitate la 6.651.000 de lei, deşi investiţia a fost estimată la 6.825.000 lei. "Cu tot ce s-a renunţat şi s-a realizat în plus, am ajuns, la închiderea lucrărilor de execuţie, la 6.809.000 lei. Diferenţa este în dirigenţia de şantier, în audit, în dotări şi proiectare", spus primarul.

Principalele lucrări efectuate în cadrul proiectului au constat în consolidarea fundaţiei clădirii, hidroizolare, înlocuirea pardoselii şi a tâmplăriei, zugrăveli şi reabilitarea acoperişului, iar instalaţiile sanitare, electrice şi de încălzire au fost modernizate. De asemenea, clădirea este dotată cu camere de supraveghere şi sistem de alarmă contra incendiilor.

Echipamentele IT şi mobilierul, care urmează să doteze laboratoarele de informatică, fizică şi chimie, nu au ajuns, întrucât, potrivit primarului Ovidiu Creţu, "încă nu este finalizată procedura de achiziţie".  

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.