Alexandru Eugen Groza, un băieţel din Tecuci, a fost diagnosticat cu cancer la Galaţi şi transferat la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Pe 19 ianuarie, anul acesta micuţul s-a stins din viaţă.

 

Tratat cu indiferenţă de către doctori, băieţelul de numai doi ani şi nouă luni a primit ca tratament doar aspirină şi a fost externat, potrivit cotidianului Libertatea. După o lună de la externare, în data de 19 ianuarie, Alexandru a făcut o criză şi a murit.

Acest caz cutremurător a adus la disperare părinţii băieţelului şi a altor persoane care se gândesc la drama suferită de familie şi la posibilitatea repetării.

În iulie 2008, micuţul Alexandru a fost internat prima dată la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu alergodermie cronică din cauza petelor roşii de pe piele şi a inflamării ganglionilor. După două luni, doctorii s-au sucit, stabilind că este o urticarie acută şi l-au tratat cu aspirină tamponată. Disperaţi, părinţii l-au dus pe Alex la Galaţi, unde medicii au descoperit că băieţelul are leucemie acută şi l-au transferat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Cu toate că diagnosticul a fost confirmat, copilului ia- fost prescris doar tratament medicamentos.

Pe 14 ianuarie, deşi starea micuţului Eugen s-a agravat, medici de la Fundeni nu au considerat că este nevoie ca acesta să fie internbat de urgenţă. Cinci zile mai târziu, micuţul a făcut o criză şi a murit la Spitalul “Sf. Ioan” din Iaşi. Rezultatul necropsiei: limfom malign non-Hodgkin – cancer ganglionar. Părinţii au făcut sesizare la Colegiul Medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.