Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, prezent luni seară într-o emisiune la Realitatea TV, a făcut afirmaţia:

„Ar fi destul de hazardat să promit ceva salariaţilor sau pensionarilor, că nu preşedintele face asta. Preşedintele poate să facă ca guvernul să fie sprijinit care prin relaxare fiscală aduce economia în cu totul altă situaţie”.

Rovana Plumb a  afirmat că de la 1 ianuarie 2015 pensiile se vor mări cu 5%.

„Domnul Klaus Iohannis le-a spus aseară pensionarilor că nu le va creşte pensia. În acest sens, doresc să-i asigur pe toţi pensionarii că de la 1 ianuarie 2015 pensiile se vor mări cu 5%, iar pensiile mici, de 350 de lei, vor fi de 400 de lei, tot de la 1 ianuarie 2015. Aceste măsuri sunt prevăzute în bugetul pe 2015, iar cine spune altceva ori nu ştie, ori e rău intenţionat. Iar pe domnul Iohannis pot să-l încadrez în categoria celor care nu ştiu, având în vedere că tot aseară candidatul ACL nu a ştiut cât e pensia minimă. Acesta a spus că soacra sa are o pensie de 300 de lei, în contextul în care pensia socială minimă în România este de 350 de lei”, a declarat vicepreşedintele PSD Rovana Plumb.

„Am putut vedea cu toții, aseară, care sunt intențiile candidatului Alianței Creștin-Liberale pentru viitorul României. Strategia lui de a evita orice formă de confruntare cu adversarul său politic, Victor Ponta, folosindu-se de motivații dintre cele mai puerile nu a reușit să ascundă adevăratul său plan pentru cetățenii acestei țări. Klaus Iohannis, candidatul prezidențial al lui Băsescu, a demonstrat din plin că pensionarii nu se află printre cei care merită atenția sa. Urmând exemplul mentorului său politic, Iohannis a eliminat creșterea pensiilor și asigurarea unui trai cât mai bun pentru vârsnicii noștri dintre prioritățile sale. În opinia sa, pensionarii nu au dreptul la un trai lipsit de griji, nu merită o viață liniștită la pensie și să știe când le vor crește veniturile. Victor Ponta și Guvernul pe care îl conduce au arătat încă din 2012 că pensionarii se află în atenția noului Executiv. De la instalare și până în prezent au fost făcuți pași importanți în vederea creșterii pensiilor și a reparării tuturor nedreptăților pe care le-au făcut Emil Boc și Traian Băsescu. România nu are nevoie de încă un președinte care nu se gândește la binele tuturor românilor și în special al celor aflați în situații speciale. Victor Ponta este singurul candidat la Președinție care a demonstrat că înțelege cu adevărat nevoile pensionarilor și poate lua doar decizii pentru binele acestora. Îi îndemn pe români să meargă la urne și să voteze pentru binele părinților și bunicilor noștri”, a declarat președinte PSD Neamț, Ionel Arsene.

Sunt persoane care consideră că „Iohannis este rupt total de realităţile din România” și nu este pregătit „pentru funcţia de preşedinte”, ba mai mult l-au acuzat pe Iohannis că nu dorește să participe la dezbatere televizată.

„Klaus Iohannis este rupt total de realităţile din România. Habar nu are că pensia minimă în România este de 350 de lei şi spune că soacra sa are o pensie de 300 de lei. Habar nu are cât este salariul minim în România. Nu văd cum românii ar putea alege un om atât de nepregătit pentru funcţia de preşedinte.

Îi transmit domnului Iohannis că în conformitate cu legislaţia în vigoare, OUG 6/2009, pensia minimă în România este de 350 de lei. Aproximativ jumătate de milion de pensionari beneficiază de această pensie sau indemnizaţie socială pentru pensionari cum se numeşte acum. Statul completează până la cuantumul de 350 de lei, conform legii, toate pensiile sub acest nivel. Iohannis dă dovadă din nou de ignoranţă pentru că nu cunoaşte legile statului pe care vrea să-l conducă şi se dovedeşte a fi total ignorant faţă de măsurile sociale pe care statul român le ia pentru protecţia cetăţenilor săi.

Sunt sigură că Iohannis nu ştie că Guvernul Ponta va creşte pensia minimă garantată de la 350 de lei, la 400 de lei începând de anul viitor.

Această măsură socială pe care Iohannis, cu foarte multă lejeritate, a declarat-o pomană electorală, în realitate este un ajutor necesar pentru cei aflaţi în nevoie. La fel cum a insultat profesorii care au „ghinion” că nu şi-au cumpărat 6 case din meditaţii, acum a venit rândul pensionarilor să fie jigniţi de Iohannis pe modelul mentorului său politic Traian Băsescu. Acest om dă dovadă de o lipsă totală de respect pentru toţi românii.

Klaus Iohannis a reuşit performanţa de a pierde o dezbatere electorală la care a participat singur. În aceste condiţii, nici nu mă miră faptul că Iohannis efectiv se ascunde de o confruntare televizată cu Victor Ponta. Fiecare clipă pe care Iohannis o petrece în studiourile de televiziune este în beneficiul lui Victor Ponta. Românii vor vedea până la sfârşitul acestei campanii că Iohannis nu merită să conducă România şi colegii săi din PNL vor realiza, probabil prea târziu, că Iohannis nu merită nici măcar să le conducă partidul”, a declarat deputatul PSD, Ana Birchall.

Deși acuzația cum că Iohannis „se ascunde de o confruntare televizată cu Victor Ponta”, a fost adusă în atenția cetățenilor de către cei din PSD, chiar în aceste momente acesta se află în platoul Realității TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.