Clericii din Protopopiatul Bistrița au participat marți, 7 octombrie 2014, la conferința de toamnă cu tema „Martiriul Sfinților Brâncoveni”.

Întrunirea s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și a debutat la ora 10:00, cu un Te Deum, oficiat în biserica monument istoric a protopopiatului.

 

„În anul acesta două subiecte au fost importante. Pe unul l-am tratat în primăvară, pentru că anul 2014 a fost declarat Anul Omagial Euharistic, iar acum toamna, ne preocupă martiriul Sfinților Brâncoveni. Sunt foarte importanți pentru noi Sfinții Brâncoveni. Constantin Brâncoveanu a fost domn al Țării Românești și a avut o credință puternică. În momentul în care a fost detronat de turci și dus la Istanbul i s-a prezentat o alternativă prin care ar fi putut trăi și anume, să treacă la musulmani. Însă el nici nu a vrut să audă pentru că efectiv era un om cu credință. Și-a pus nădejdea în Domnul nostru Iisus Hristos și datorită acestui lucru, că n-a făcut compromis, lui, celor patru băieți și sfetnicului Ianache, li s-au tăiat capetele, chiar de Sfântă Marie, iar anul acesta se împlinesc 300 de ani de la martiriul lor”, a explicat Mitropolitul Clujului, potrivit Radio Renașterea.

La finalul conferinței, ÎPS Andrei a binecuvântat lucrările de renovare efectuate la sediul protopopiatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.