Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bistriţa  în colaborare cu psihologul Ionel Simionca au organizat în data de 6 august, o acţiune în trafic, care face parte din campania „Oboseala accentuată la volan – pericolul ascuns”.

Campania este una de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se supun dacă se urcă la volan obosiţi. O primă acţiune în cadrul acestei campanii a avut loc pe Drumul Naţional 17, în localitatea Unirea.

Şoferii au fost traşi pe dreapta de către oamenii legii, care i-au sfătuit să nu se urce la volan dacă sunt obosiţi pentru că astfel pot provoca accidente rutiere şi  le-au  fost oferite materiale informative privind campania, precum şi câteva sfaturi preventive. În ultimii cinci ani, 11 persoane şi-au pierdut viaţa în 46 de accidente rutiere produse pe fondul oboselii.

 

Pentru a evita producerea unor accidente rutiere, poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să nu conducă mai mult de 8 ore pe zi şi să facă pauze regulate, de câte 15 minute fiecare, odată la 2 ore. De asemenea, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să oprească într-un loc sigur şi să se odihnească preţ de câteva minute dacă se simt obosiţi.

 

Campania se va derula până pe data de 10 septembrie, iar în cadrul acesteia au fost pregătite circa 1.500 de pliante care vor fi distribuite şoferilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.