Potrivit unui comunicat de presă  din data de 3 august, publicat pe afm.ro, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă închiderea unei noi etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2014”.

În această etapă, au fost analizate un număr de 332 dosare depuse de persoane juridice şi instituții publice, dintre care 109 dosare au fost acceptate pentru 673 autovehicule și 223 dosare au fost respinse.

De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 17 contestaţii pentru 28 autovehicule.

Dosare acceptate se pot vizualiza aici, iar cele respinse aici.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014”.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de luni, 4 august 2014, în termen de 5 zile.

De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 1 septembrie 2014.

Până în prezent, la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost înregistrat un număr total de 1.526 dosare.

Prin Programul „Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

-achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;

-achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km;
-achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Persoanele juridice eligibile în cadrul programului sunt următoarele:

-unitatea administrativ-teritorială;

-unitatea sau instituţia de învăţământ, de stat sau privată;

-instituţia publică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare înfiinţat ca instituţie publică;

-organizaţia neguvernamentală;

-unitatea aparţinând unui cult religios recunoscut în România;

-operatorul economic, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în regim economic;

-societăţi profesionale cu răspundere limitată, înfiinţate potrivit prevederilor Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare;

-unităţile medico-sanitare înfiinţate potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare;

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.