Rares Niculescu, europarlamentarul PDL, a fost prezent sambata la Bistrita, ocazie cu care a vorbit despre evolutia subventiilor la hectar, care vor creste pana in anul 2017 la aproape 200 de euro.

 

"Avem vesti bune pentru agricultorii din Romania. In 2014, plafonul financiar va fi de 1,47 miliarde de euro, iar in 2017 va ajunge la 1,93 miliarde de euro. In 2017, subventia pe hectar va fi de 197-198 euro, comparabila cu subventia acordata in alte tari din Uniunea Europeana", a declarat Niculescu.

 

Europarlamentarul a mai precizat ca subventia de baza se va acorda agricultorilor activi, adica cei care obtin cel putin cinci procente din venituri din aceasta activitate. Subventii vor primi si fermierii din zonele defavorizate ale tarii, in procent de cinci la suta din portofoliul Romaniei. Alte doua procente din portofoliu vor ajunge la tinerii fermieri, iar 10 la suta fermelor mici. Totusi, subventiile catre fermele mari vor fi plafonate.

 

In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene in agricultura romaneasca, Rares Niculescu a spus ca acestea sunt atrase deja in proportie de 25 la suta, iar in anul 2015  procentul va fi de 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.