Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că din primele date pe care le are reiese că străinii deţin, în România, între 500.000 şi un milion de hectare de teren.

 

 

Decizia a verifica cui aparţin anumite terenuri fost luată după ce Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a depistat pe traseele unor autostrăzi suprafeţe care nu aveau stăpâni sau stăpânii erau de negăsit.

"Am luat decizia de a clarifica toate suprafeţele cumpărate şi de a cunoaşte şi statutul acestor străini ştiut fiind că legea pieţii funciare, în România, permite două lucruri: pot cumpăra pământ persoanele fizice cu domiciliul în România şi persoanele juridice al căror sediu este în România. Acum ni se pretinde să vindem pentru persoane nerezidente în România, lucru pe care nu vrem să-l facem", a afirmat Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii susţine că potrivit datelor pe care le-a primit din mai multe surse, străinii deţin în România între  500.000 şi un milion de hectare de teren, însă deocamdată nu poate avansa o cifră exactă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.