Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a pierdut în instanţă în ultima perioadă mai multe procese pe care le avea împotriva instituţiilor bancare de pe teritoriul judeţului nostru.

 

Dina Suciu, directorul CJPC BN, a explicat că procesele sunt pierdute datorită faptului că nu se aplică Legea privind contractele de credit (L.288/2010) încheiate de persoanele fizice şi bănci înainte de intrarea în vigoare a prevederilor OUG 50/2010  fapt numit în procedurile judiciare ca dezincriminare.

"Actele de control încheiate de comisarii instituţiei în perioada iunie 2010- decembrie 2010 pot fi în cele mai multe cazuri anulate de instanţele judecătoreşti prin dezincriminare. Până la această dată avem sentinte pentru 26 de plângeri contravenţionale în curs de soluţionare pe OUG 50/2010 la Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru care solutia este de anulare a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, încheiat ca urmare a unor reclamaţii ale consumatorilor sau a unor controale tematice dispuse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor,  prin dezincriminare”, a spus aceasta.

Majoritatea băncilor au fost reprezentate în instanţe de case de avocatură pentru care au solicitat cheltuieli de judecată. "Doar la două dintre acestea au fost acordate de către instanţă cheltuieli de judecată, restul fiind respinse", a mai completat Dina Suciu.

 

Pentru cele două procese CJPC BN a declarat recurs, comisarii fiind convinşi că nu sunt vinovaţi pentru pierderea proceselor prin dezincriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.