Peste 5.500 de dosare de pensii ale deputatilor, senatorilor, personalului diplomatic, precum si ale personalului auxiliar de specialitate din instante vor fi reexaminate pana la finalul lunii iulie, conform unui act normativ publicat joi în Monitorul Oficial. Pensiile care urmeaza a fi revizuite de CNPAS au fost recalculate, anul trecut, in temeiul legii nr. 119/2010.

 

Dosarele de pensie ale personalului auxiliar din justiție, personalului diplomatic, funcționarilor publici parlamentari și a celor de la Curtea de Conturi vor fi recalculate în baza principiului contributivității, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMFPS).
Ordonanţa de Urgenţă nr. 59/2011 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor prevăzute la art. 1 lit. c)—h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 457, din 30 iunie 2011.
Actul normativ publicat în Monitorul Oficial vizează:
 – pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;
 – pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular;
 – pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari;
 -pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor;
 – pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;
 – pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.