Romania si Afganistan sunt singurele puteri ale lumii in domeniul materialelor strategice. In sensul ca pe teritoriul acestor state se gasesc zacaminte strategice, componente de baza ale armamentului nuclear. De pilda, SUA nu detine zacaminte de uraniu, iar Rusia nu detine zacaminte de Wolfram. Fara aceste doua elemente combinate, cele doua n-ar mai fi superputeri militare. de aceea, ambele state trebuia sa ia materialele din alte parti.

Wolframul este un metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar in industria militara si spatiala, iar uraniul in industria nucleara. Doar Romania si Afganistanul detine aceste componente impreuna, cam in acelasi teritoriu, zona Munitlor Apuseni, Retezat. Uraniul se afla in cantitati mari si stare pura in zona Rosia Montana, ceea ce face zona foarte valoroasa din punct de vedere strategic, mult mai importanta decat aurul din subsol. Sigur, si aurul e foarte bun!

Cat despre zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc insa, in cantitati mari, si in muntii Retezat (zona Gugu Sureanu, axa care le uneste trecand prin Varful Peleaga, ca punct de reper). Culmea e ca exact in acea zona a cazut, in urma cu cateva luni, avionul militar israelian – sa fie o simpla coincidenta?

Cel care a descoperit zacamintele de wolfram pe timpul rusilor este Vasile Rudan, parintele legendarului Departament ZERO al Securitatii, cel despre care se spune ca se ocupa si cu tehnici paranormale.

Situatia din Romania este aproape similara cu cea din Muntii Khwaja Rawash, situati la nord de Kabul, dar si in Koh Mir Daoud, langa Herat si Kharkiz, in provincia Khandahar, unde exista cele mai mari zacaminte de uraniu din lume, iar la cativa kilometri exista rezerve de wolfram. In Romania, e pe dos, in sensul ca uraniul este mai putin decat wolframul. Iata de ce Romania si Afganistan sunt atat de importante pentru NATO.

 

Agentia de Investigatii Media

1 COMENTARIU

  1. Asa este, pupincurism fata de domnii jandarmi. Auzi, „planurile le-au fost date peste cap”! Pai chiar „gazzz…etarii” pun in final concluzia pe care o cunoaste toata lumea: nici o prostituata n-a platit vreo amenda din zecile de mii care le-au fost scrise. Cine ce planuri le incurca? Adevarul este altul: pentru a avea imagine buna, jandarmii ii cheama pe fomistii de la „Gazzz…eta” si le spun ca au „eradicat” prostitutia cu 7 amenzi date joi dupa-amiaza, iar domnii jurnalisti chiar asa scriu, ca sa manance si gura lor ceva ( pofta buna!), pentru ca despre legi habar n-au ( cat sunt de proaste), nu le cunosc, dar ni le explica noua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.