Motivarea Curţii Constituţionale asupra proiectului de revizuire a Constituţiei a fost trimisă la Monitorul Oficial, anunţă realitatea.net.

Magistraţii CCR au decis săptămâna trecută că cinci dintre articolele din proiectul de revizuire a legii fundamentale sunt neconstituţionale.

 

Miercuri, judecătorii CCR s-au reunit pentru a finaliza motivarea asupra deciziei prin care au declarat neconstituţionale cinci articole din proiectul de revizuire a legii fundamentale a României. 

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a afirmat că motivarea deciziei Curţii a fost redactată şi după ce va fi finisată va fi publicată în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial. El a mai precizat că de la redactarea documentului şi până la forma sa finală a durat mai mult din cauza numărului mare de pagini care trebuiau parcurse de fiecare judecător pentru ca mai apoi aceştia să îşi poată spune punctul de vedere asupra motivării.

"Preşedintele poate fie să modifice în sensul în care noi am propus modificările, fie să trimită propunerea de revizuire, împreună cu decizia Curţii, la Parlament, pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei. Deciziile Curţii sunt general obligatorii de la data publicării în Monitorul Oficial", a mai spus Zegrean.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.