Cantina socială oferă persoanelor defavorizate câte un pachet de alimente de bază: un pui, un litru de ulei şi câte un kilogram de făină de grâu, zahăr şi orez, în valoare de 22 lei.

Prin HCL nr. 13/2011, consilierii locali au decis aprobarea acestor masuri pentru acordarea ajutorului de urgenta familiilor si persoanelor aflate in situatii deosebite.

 

Acest tip de ajutor se acordă în baza unei cereri prealabile, înaintată Direcţiei Municipale de Servicii Sociale şi valabilă, după aprobare, pe parcursul întregului an.

 

Ajutorul special lunar se acorda cu ocazia Sărbătorilor de Paşte – 21 aprilie, Rusalii – 12 iunie, Adormirii Maicii Domnului – 15 august, Zilei Mondiale a Alimentaţiei – 16 noiembrie şi Crăciun – 25 decembrie, din anul 2011

Categoriile de persoane (obligatoriu cu domiciliul in municipiul Bistrita) care pot beneficia de acest drept sunt: pensionarii cu venituri pana la 400 lei/luna, persoanele cu varsta peste 65 de ani fara venituri si persoanele cu handicap accentuat care beneficiaza numai de ajutorul special lunar. În prezent, 977 de persoane de pe raza municipiului Bistriţa sunt beneficiare ale acestui tip de ajutor.

 

Cosmin Botezat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.