Uniunea Europeana a infiintat un comitet care a dezbatut recent efectele daunatoare ale telefoanelor mobile asupra organismului uman, urmand sa se propuna interzicerea folosirii lor de catre copii. Deoarece este foarte greu sa opreasca milioane de utilizatori de la folosirea acestei tehnologii, primul pas ar fi interzicerea in scoli. Atat copiii cat si parintii sunt avertizati ca undele electromagnetice pot cauza cancer, si in acelasi timp pot incetini si afecta dezvoltarea creierului.

Raportul de cercetare care a fost prezentat in comitet, nu aduce informatii foarte concrete asupra efectelor daunatoare, ba dimpotriva, rezultatele sunt contrazise de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a concluzionat ca undele transmise sau receptionate, inclusiv cele Wi-Fi au o influenta insignifianta asupra corpului uman.

Pe masura ce tehnologia telefoniei mobile avanseaza, undele emise de dispozitive au o intensitate din ce in ce mai mica, acestea fiind oricum sub limitele impuse la nivel international. In prezent exista foarte putine cazuri pe plan mondial care sa sugereze ca utilizarea celularelor poate cauza cancer, medicii neputand dovedi influenta directa prin dovezi clare.

Ca masuri suplimentare de protejare a populatiei, UE va porni campanii de informare a maselor asupra riscurilor folosirii telefoniei mobile, si va obliga producatorii sa informeze clientii asupra gradului de radiatii si alti parametri ce pot fi relevanti printr-un sistem de etichetare universal.

UE va porni o directiva care in cele din urma poate ajunge obligatorie pentru toate statele membre, care va duce implicit la o scadere ampla a veniturilor producatorilor si retelelor de telefonie mobila.
 

Agentia de Investigatii Media

1 COMENTARIU

  1. Nu pot sa-i invete sa ia mita – inca nu au invatat germana pentru ca sunt prea preocupati sa concureze pentru sefie – doar ciolanul conteaza!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.