Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, noul viceprimar al Bistriţei, Andrei Rusu, a făcut o declaraţie nu tocmai pe placul preotului paroh Johann Dieter Krauss.

 

Mai exact, Rusu a declarat că la iniţiativa Parohiei Evanghelice, Primăria Bistriţa va administra Biserica Evanghelică, în sensul că turnul va fi donat municipalităţii, iar lăcaşul de cult va funcţiona în baza unui contract de comodat.

 

Luni, preotul a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a negat cele spuse de viceprimar, acuzându-l pe Andrei Rusu că a sărit calul şi că a tras concluzii subiective.

 

"Noi am trimis o scrisoare de intenţie Primăriei Bistriţa, care este datată cu 18 aprilie 2011, şi care va fi inclusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local. În scrisoare este schiţată o viitoare colaborare între Parohie şi Primăria Bistriţa, dar biserica nu va fi dată nimănui, rămâne a noastră. Ea nu se va transforma nici în muzeu şi nici în sală de spectacole".

 

Krauss mai spune că lăcaşul de cult va fi folosit şi de primărie pentru diverse activităţi culturale, însă doar pentru cele cu caracter religios. 

 

 

Iulia Bartha

1 COMENTARIU

  1. Rezultatele obtinute de elevi sunt bune.Trebuie insa sa nu se depaseasca programa pentru teze.Vezi clasa a VIII-a , matematica , Subiectul II punctul 2 b, !?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.