Poiana cu Narcise, zonă care se găseşte pe raza Parcului Naţional Munţii Rodnei, a înflorit la propriu în această perioadă.

Pentru a proteja această zonă, jandarmii montani se află zilnic la datorie alături de rangerii administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei.

 

 

La acest sfârşit de săptămână numeroşi turişti s-au deplasat în spaţiul Parcului Naţional Munţii Rodnei pentru a admira natura.

Jandarmii montani alături de rangeri ai administraţiei parcului, se află zilnic pe teren pentru a explica turiştilor însemnătatea păstrării zonei intacte cel puţin pe perioada înfloririi narciselor.

Grupurile de elevi şi studenţi sau turiştii care trec în această perioadă prin Poiana cu Narcise sunt informaţi de jandarmii aflaţi în zonă, despre valoarea acestor bogăţii ale naturii, aceştia fiind îndrumaţi în acelaşi timp să păstreze şi să protejeze mediul înconjurător, ţinând cont mai ales de faptul că poiana se află în arealul protejat de lege al Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Poiana cu Narcise se află la o distanţă de 7 km de localitatea Valea Vinului pe versantul estic al Muntelui Saca, masivul cristalin al Rodnei.  Aceasta este poiana cu narcise situată la cea mai mare altitudine din ţară 1600 m şi alături de specia Narcissus Angustifolius se mai întâlnesc şi Opaiţa Multicoloră, Crucea Pământului şi alte specii rare de flori.
 

 

1 COMENTARIU

  1. Nu este vorba despre un proiect ci chiar a fost introdus in Codul Penal aceasta infractiune..este vb de art. 272 indice 1 din Codul Penal…Fapta este deja incriminata iar cei care se dedau la asemenea fapte vor fi trasi la raspundere penala…cinste mass-mediei din Romania pentru ca are un merit deosebit in promulgarea acestei ordonante de urgenta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.