Managerii şi angajaţii bistriţeni pot beneficia de cursuri gratuite de formare profesională

Proiectul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, „Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în zona IMM-urilor inovative din România pentru formarea şi promovarea parteneriatelor naţionale şi transnaţionale” oferă managerilor şi angajaţilor din întreprinderile mici şi mijlocii din judeţul Bistriţa-Năsăud oportunitatea de a beneficia de formare profesională gratuită, în sistem elearning.
Certificatele obţinute sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Printre partenerii acestui proiect, pe lângă Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, se regăsesc Institutul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Bucureşti, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi European Bussines and Innovation Center Network Bruxelles.
Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în zona IMM-urilor inovative din România pentru formarea şi promovarea parteneriatelor naţionale şi transnaţionale” are o valoare de 8.223.421 lei. Acesta este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, iar obiectivul său principal este promovarea culturii antreprenoriale printr-un set complex de activităţi integrate – consiliere, orientare, motivare, informare, formare antreprenorială pentru personalul operativ şi de conducere din IMM-urile din România în cadrul celor opt regiuni de dezvoltare, dezvoltarea capacităţii de a iniţia şi realiza parteneriate orizontale sau verticale între IMM-urile din ţară sau parteneriate transnaţionale. Ca obiective specifice, prin acest proiect se doreşte creşterea gradului de deprinderi antreprenoriale prin dezvoltarea unui set complex de activităţi integrate pentru dezvoltarea de parteneriate transnaţionale/naţionale, precum şi activităţi de asistenţă şi post-asistenţă antreprenorială.
De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect vor fi făcute studii şi analize cu privire la nevoile grupului ţintă şi evaluarea unor modele de succes internaţionale destinate promovării şi dezvoltării de parteneriate naţionale şi transnaţionale şi totodată se vor susţine cursuri de formare profesională specifică în susţinerea şi promovarea culturii antreprenoriale cu focalizare pe iniţierea şi dezvoltarea parteneriatelor transnaţionale.
Potrivit lui Florin Lungu, directorul Departamentului Management şi Inginerei Economică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 2.000 de angajaţi şi 200 de cadre de conducere din IMM-urile româneşti din cele opt regiuni de dezvoltare. Totodată, grupul ţintă secundar este constituit din parteneri sociali care vor contribui la elaborarea de strategii, proiecte şi planuri pentru susţinerea continuă a formării antreprenoriale din IMM-uri, reducerea falimentelor în rândul IMM-urilor, concomitent cu reducerea diferenţelor dintre ratele falimentelor din cadrul IMM-urilor româneşti şi cele europene, creşterea gradului de utilizare a abilităţilor antreprenoriale pentru dezvoltarea de efecte pozitive economice şi sociale în rândul IMM-urilor, impunerea unui standard/ nivel de calitate ridicat al formării profesionale specifice în concordanţa cu cele mai bune practici europene şi internaţionale în domeniu, schimbarea mentalităţii referitoare la programele de formare profesionala pentru grupuri ţintă între 25 şi 64 de ani.
Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în zona IMM-urilor inovative din România pentru formarea şi promovarea parteneriatelor naţionale şi transnaţionale” are ca suport şi două sisteme informatice inovative, CIAO (Centru Informatic de Asistenţă Online), ce cuprinde baze de date, liste dinamice cu posibilităţi de investiţii, un modul interactiv de iniţiere de parteneriate între IMM-urile din România şi Europa, şi RNCPT (Reţea Naţională de Centre de Promovare a parteneriatelor transnaţionale şi naţionale), care asigură atât formarea antreprenorială nonformală cât şi posibilitatea de învăţare şi iniţiere în afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.