Locuitorii unui oraş din vecinătatea zonei din jurul centralei nucleare de la Fukushima pretind că sunt neglijaţi de guvernul de la Tokio.
Minamisoma se află la doar 20 de kilometri distanţă de centrala nucleară de la Fukushima, iar sătenilor li s-a cerut să stea acasă în case deşi aceştia sunt situaţi la marginea zonei care a fost evacuată, relatează Daily Mail.

În timp ce guvernul aruncă tone de apă asupra reactoarelor în încercarea de a le răci, primarul din Minamisoma acuză autorităţile că îgnoră satul.

“Ne lasă să murim”, a spus Katsunobu Sakarai, într-un interviu acordat BBC. “Nu ni s-a spus când primul reactor a explodat, am auzit de la televizor. Guvernul nu ne spune nimic”. Proviziile sunt pe terminate în localitate, care are o populaţie de circa 1.700 de oameni, iar cu teama unei iminente crize nucleare, aceştia primesc foarte puţin ajutor din partea echipelor de intervenţie.
Şi totuşi, situaţia la centrala nucleară Fukushima 1, grav avariată de cutremur, pare "relativ stabilă" în comparaţie cu ziua de miercuri, "ceea ce este un lucru pozitiv", a declarat, joi, un expert de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Joi, autorităţile japoneze au luptat din toate puterile pentru a încerca să răcească reactoarele centralei Fukushima. Elicoptere ale armatei japoneze au vărsat apă peste reactoarele 3 şi 4 ale centralei, încercând să răcească barele de combustibil aflate în bazine, dintre care unele au rămas neacoperite cu apă.

Patru reactoare ale centralei sunt grav avariate din cauza defectării sistemului de răcire, după cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia, la 11 martie, şi după valul seismic care a urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.