”In putine locuri m-am mai simtit un oaspete, precum la Suior”

Horia Buhan, marketing manager la complexul Turist Suior, ne vorbeste despre sarbatorile de iarna petrecute in Maramures, despre partiile de schi de la Suior, si despre facilitatile oferite de complexul turistic pe care il reprezinta.

Reporter: Ce este deosebit la zona in care se afla Turist Suior?

Horia Buhan: Maramuresul, locul in care este amplasat Turist Suior, este o zona turistica deja recunoscuta la nivel national si unul din brand-urile turistice ale Romaniei. Frumusetile naturale de care beneficiaza fac din ea un loc cautat de turisti in toate perioadele anului.
Ca oaspeti ai nostri si implicit ai Maramuresului veti descoperi o alta Romanie, una in care oamenii se bucura cand un strain le calca pragul, una in care oamenii muncesc, una in care oamenii construiesc biserici unicat in lume, cu picturi facute direct pe lemn, una in care oamenii stiu sa se bucure si sa cante, una in care oamenii stiu sa-si pretuiasca trecutul si inaintasii pastrand datinile, obiceiurile, portul, traditiile neschimbate de sute de ani. Traditii si mestesuguri de mult apuse in alte locuri aici se pastreaza cu sfintenie. Cioplitul si sculptatul lemnului, olaritul, pictatul icoanelor pe lemn si sticla, tesutul covoarelor si a hainelor acasa  la razboiul de tesut, precum si satul ”arhaic” cu toata simbolistica si profunzimea sa le puteti intalni in Maramures mai mult decat in alte locuri din Romania.
       
Rep.: Ce sporturi de iarna si activitati recreative pot practica cei care vin iarna aceasta la Suior?

H.B.: Suiorul este prin excelenta o statiune montana dedicata sporturilor de iarna, iar partiile de schi sunt argumentul principal in acest sens. Avem 3600 m de partie de dificultate medie, instalatia de producere a zapezii artificiale pe 2700 m, instalatia de nocturna pe 1500 m. Toate acestea alaturi de telescaun si centrul de inchiriere echipamente sunt argumente pentru un schi de calitate.
Pentru incepatori si copii am amenajat o partie de 100 m lungime dotata cu baby-ski. Monitorii de schi se gasesc in sezon in permanenta pe partie, iar cei doritori se pot initia in tainele schiului si snowboardu-lui. Pentru cei care nu vor, nu stiu sau nu pot sa schieze avem amenajata pentru recreere si distractie la Cota 1000 o pista de tubing de 100 m.

Rep.: Care sunt serviciile oferite de complexul hotelier?

H.B.: Langa partii, la nu mai mult de 50 m distanta se gasesc cele 2 locatii de cazare si masa, Suior Baza si Suior Cota 1000. Suior Baza are 100 locuri de cazare in camere single, twin-uri, matrimoniale si apartamente, un restaurant modern cu o capacitate de 120 locuri, precum si o sala de conferinta dotata la standarde inalte.   
La Cota 1000 avem 15 camere cu pat matrimonial, cate 5 in fiecare dintre cele 3 cabane precum si un restaurant cu specific rustic de 120 locuri. Pentru relaxarea oaspetilor avem Centrul SPA dotat cu: jacuzzi, masaj, sauna, solar, sala de fitness, biliard, tenis de masa, darts. Intreg complexul turistic este clasificat la 3***.

Rep.: De unde pot cei interesati sa afle mai multe detalii despre cazare si oferte?
 
H.B.: Cel mai la-ndemana mijloc de informare pentru cei interesati de informatii suplimentare despre Suior este site-ul www.suior.ro. Pe el gasiti, imagini, informatii actualizate, toate ofertele de iarna, un film de prezentare si chiar camere web live de pe partie.

Rep.: Ce pregateste Turist Suior pentru sarbatorile de iarna? Care sunt evenimentele speciale pentru Revelion?

H.B.: In fiecare an sarbatorile de iarna sunt speciale la Suior, dovada si numarul mare de turisti care ne viziteaza. Anul acesta avem pachetele de Revelion cu preturi ce incep de la 1550 lei. Pachetele au incluse toate mesele, cina de revelion, iar in data de 1 ianuarie o cina maramuresana cu program folcloric live.  Buna dispozitie este asigurata pe toata durata sejurului. De Craciun personalul va avea 2 zile libere pentru a petrece sarbatorile in familie, asa ca n-am facut pachete speciale pentru aceasta perioada.

Rep.: Ce credeti ca apreciaza cel mai mult clientii dumneavoastra legat de sederea la Suior?

H.B.: Sa stiti ca majoritatea celor care vin la Suior se reintorc si asta o spun documentat, deoarece locatia, conditiile de cazare, de masa, intr-un cuvant serviciile sunt excelente. Dorim zi de zi sa ne punem in slujba clientului.  Mi-a spus cineva odata ”in putine locuri m-am mai simtit un oaspete, precum la Suior”. Nu as dori sa sune ca o lauda,  este o realitate, si aprecieri am primit nu numai de la turistii romani, dar si de la cei straini, care se presupune ca ar avea alte standarde.  O concluzie putin deviata de la intrebarea Dvs. ar fi ca daca vom schimba modul de a gandi turismul in Romania,  atunci rezultatele nu vor intarzia pentru ca potential exista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.