Contestarii devin contestabili

Licitatia Consiliului Judetean contestata de firma Consiliului Judetean

S.C. LUCRARI DRUMURI SI PODURI S.A, una dintre firmele subordinate Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a contestat o licitatie organizata de institutie in a carui subordine este in privinta unui contract atribuit societatii Drumserv. Societatea Drumserv este detinuta de concernul Swietelsky care intârzie de câteva luni lucrarile la tramvaiul din Cluj-Napoca.

Contestatia LDP

In conformitate cu prevederile art. 266 din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul adopta urmatoarea DECIZIE Nr. 3267/330C7/3536 Data: 04.08.2011 Prin contestatia nr. 951/12.07.2011, inregistrata la C.N.S.C. cu nr.22352/12.07.2011, completata prin adresa nr.952/13.07.2011, inregistrata la C.N.S.C. sub nr.22503/13.07.2011, formulata de S.C. LUCRARI DRUMURI SI PODURI S.A., cu sediul in Bistrita, str. Cuza-Voda nr. 17/A, judetul Bistrita-Nasaud, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului cu nr. J06/457/1998, C.U.I. RO 571198, impotriva adresei nr.3998/11.07.2011 de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, emisa de CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, cu sediul in Bistrita, P-ta Petru Rares nr. 1-2, judetul Bistrita-Nasaud, in calitate de autoritate contractanta, in cadrul procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a contractului de lucrari având ca obiect „Proiectare si executie lucrari de modernizare a drumului judetean 154 C intre km 0+000-6+117”, cod CPV 45233120-6, se solicita anularea adresei nr. 3998/11.07.2011, modificarea fisei de date a achizitiei, in sensul precizarii in mod clar a tipului contractului si a duratei acestuia, anularea adjudecarii contractului de achizitie publica de catre S.C. DRUMSERV S.A. si reluarea procedurii de evaluare a ofertelor. In baza documentelor depuse de parti, CONSILIUL NATIONAL DE SOLUTIONARE A CONTESTATIILOR DECIDE Respinge exceptia tardivitatii contestatiei formulata de S.C. LUCRARI DRUMURI SI PODURI S.A invocata de catre autoritatea contractanta CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD.
Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de S.C. LUCRARI DRUMURI SI PODURI S.A., cu sediul in Bistrita, str. Cuza-Voda nr. 17/A, judetul Bistrita-Nasaud, in contradictoriu cu CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, cu sediul in Bistrita, Pta Petru Rares nr. 1-2, judetul Bistrita-Nasaud, cu privire la capetele de cerere prin care se solicita anularea adresei nr. 3998/11.07.2011, anularea adjudecarii contractului de achizitie publica de catre S.C. DRUMSERV S.A. si reluarea procedurii de evaluare a ofertelor. Respinge, ca tardiv, capatul de cerere prin care S.C. LUCRARI DRUMURI SI PODURI S.A. solicita modificarea fisei de date a achizitiei, in sensul precizarii in mod clar a tipului contractului si a duratei acestuia. Dispune continuarea procedurii de atribuire.

Cine este Drumserv?
DRUMSERV cu sediul in Târgu Mures, strada 8 Martie, nr. 66, judetul Mures, a fost infiintata in anul 2001 in urma externalizarii parcului de auto – utilaje din cadrul Administratiei Nationale a Drumurilor – Directia Regionala de drumuri si Poduri Brasov, având in acest moment capitalul social subscris si varsat de 7.081.520 lei (ron), se arata in descrierea oficiala a firmei.
Capitalul social al SC DRUMSERV SA este detinut de Concernul Swietelsky, in proportie de 100%. Acest fapt ofera unitatii noastre un avantaj net ce poate fi concretizat in posibilitatea de a apela ori de câte ori este nevoie la resursele tehnice, financiare sau chiar umane a concernului.
Firma activeaza in prezent in activitati de construire, modernizare, intretinere a drumurilor, productie de mixturi asfaltice si activitati specifice laboratoarelor din acest domeniu. Totodata, firma mai executa si lucrari auxiliare domeniilor de activitate amintite precum sustineri si consolidari de terasamente, deszapeziri, transport marfa, inchirieri si reparatii auto-utilaje de drumuri.

Echipa portocalie de succes

Swietelsky si Euroconstruct au mai participat impreuna la licitatii, chiar in judetul Cluj. Consortiul format din Swietelsky Baugesellschaft mbH – Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, cu o oferta de 104.022.863,41 lei, a castigat licitatia pentru reabilitarea liniei de tramvai, fondurile fiind asigurate in mare parte din bani europeni. SC Euroconstruct este detinuta de Dan Besciu si Sorin Vulpescu, iar firma nu este “straina” de bani publici. Ultimul contract gros a fost cel de mutare a deseurilor de pe aliniamentul Autostrazii Transilvania de 16 milioane de euro. Actionarii acestei firme detin localul bucurestean Golden Blitz, locul de intalnire si relaxare al presedintelui Basescu cu Gigi Becali sau alte persoane apropiate. Potrivit Grupului de Investigatii Politice, in 2005, in primul an de guvernare al Aliantei DA, Euroconstruct Trading 98 SRL a primit de la Ministerul Transporturilor noua contracte in valoare totala de peste 510 miliarde lei vechi (14 milioane euro).

Contract intârziat de luni de zile

Cu toate ca acel contract cu Primaria Cluj-Napoca a societatii Swietelsky de reabilitarea liniei de tramvai a fost semnat in tromba lucrarile sunt in intârziere cu câteva luni.
Contractul pentru modernizarea liniei de tramvai din oras a fost semnata saptamâna trecuta de primarul Sorin Apostu si reprezentantii firmelor care fac parte din asocierea care a câstigat licitatia. Din asociere fac parte firme cu greutate, printre care Euroconstruct si Transferoviar, doua societati despre care s-a scris mult si nu numai de bine. Primarul si prefectul, prezent la semnare, s-au aratat incântati de acest „moment istoric”, in care initiativa de modernizare a transportului in comun a premierului Boc, de pe vremea când era primar, se vede concretizata. Primaria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru modernizarea liniei de tramvai din oras cu un consortiu format din firmele Swietelsky Baugesellschaft mbH – Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup. Primarul Sorin Apostu a declarat ca acest lucru s-a facut cu o luna intârziere pentru ca municipalitatea a trebuit sa astepte aprobarea Comisiei Europene si a Ministerului Dezvoltarii, dat fiind ca proiectul va fi realizat in proportie de 98% din fonduri europene nerambursabile, dar mai ales pentru ca a trebuit sa fie solutionata contestatia depusa in urma licitatiei.

Contestatiile anterioare anului 2011

Pe rolul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor au fost inregistrate, sub nr. 22802/25.06.2010 si nr. 24023/05.07.2010, contestatiile formulate de SC DRUMSERV SA, lider al asocierii SC DRUMSERV SA & SC COMSERVICE CONSTRUCT SA, cu privire la atribuirea contractului „Reabilitarea si modernizarea arterei principale a orasului Agnita”, cod CPV 45233140-2, 45232150-8, 45232400-6, organizata prin procedura de licitatie deschisa, de catre PRIMARIA ORASULUI AGNITA, cu sediul in Agnita, Strada Piata Republicii nr. 19, cod postal 555100, judetul Sibiu, in calitate de autoritate contractanta. Prin contestatia, inregistrata la CNSC cu nr. 22802/25.06.2010, formulata de SC DRUMSERV SA, liderul asocierii SC DRUMSERV SA & SC COMSERVICE CONSTRUCT SA, cu sediul si adresa de corespondenta in Tg. Mures, str. 8 Martie nr. 66, judetul Mures, reprezentata legal de Füstös Cornel si Bârlean Stefan-Marcel in calitate de director executiv, respectiv director economic, impotriva solicitarii de clarificari, emise de autoritatea contractanta PRIMARIA ORASULUI AGNITA, in cadrul procedurii mai sus precizate, s-a solicitat anularea partiala a solicitarii de clarificari ca nelegala.
Prin contestatia, inregistrata la CNSC cu nr. 24023/05.07.2010, formulata de SC DRUMSERV SA, liderul asocierii SC DRUMSERV SA & SC COMSERVICE CONSTRUCT SA, cu sediul si adresa de corespondenta in Tg. Mures, str. 8 Martie nr. 66, judetul Mures, reprezentata legal de Füstös Cornel si Bârlean Stefan-Marcel in calitate de director executiv, respectiv director economic, impotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii, emise de autoritatea contractanta PRIMARIA ORASULUI AGNITA, in cadrul procedurii mai sus precizate, s-a solicitat anularea acesteia si anularea partiala a raportului de atribuire referitor la rezultatul evaluarii sale si continuarea procedurii de la etapa evaluarii ofertelor si comunicarii solutiei.
CONSILIUL NATIONAL DE SOLUTIONARE A CONTESTATIILOR DECIDE: In baza art. 278 alin. (2) si (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul admite contestatia fara numar si nedatata inregistrata la CNSC cu nr.24023/05.07.2010 formulata de SC DRUMSERV SA, liderul asocierii SC DRUMSERV SA & SC COMSERVICE CONSTRUCT SA, in contradictoriu cu PRIMARIA ORASULUI AGNITA. Anuleaza, raportul procedurii nr. 11298/28.06.2010 si actele subsecvente acestuia, inclusiv adresele de comunicare a rezultatului procedurii, in ceea ce priveste evaluarea ofertei depusa de asocierea SC DRUMSERV SA & SC COMSERVICE CONSTRUCT SA. Obliga autoritatea contractanta sa reevalueze oferta depusa de asocierea SC DRUMSERV SA & SC COMSERVICE CONSTRUCT SA pe baza ofertei depuse raportat doar la continutul documentatiei de atribuire si sa stabileasca oferta câstigatoare dintre ofertele admisibile, cu respectarea criteriului de atribuire.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.