Ioana Tofeni şi Anamaria Hobel (foto), date în urmărire internaţională după ce au fugit de acasă, fetele fiind ambele minore, au fost găsite în Germania.

Deşi apropiaţii fetelor, dar şi autorităţile au susţinut că ele au plecat spre Londra pentru a fi dame de companie, Ioana şi Anamaria susţin că nu au avut de gând aşa ceva, singurul lucru pe care şi l-au dorit fiind o viaţă mai bună obţinută prin muncă cinstită. Gazeta de Bistriţa vă prezintă în exclusivitate declaraţia celor două fete, primită pe mailul redactiei.

 

"Suntem Ioana Tofeni şi Anamaria Hobel şi am dori să publicaţi ceea ce e adevărat. Am plecat de acasă pe data de 6 mai 2011 cu gândul de a ne face o viaţă mai bună, de a fi independente şi fericite şi nicidecum de a lucra în Londra ca dame de companie, precum au declarat autorităţile. Vroiam o muncă cinstită şi o viaţă mai bună, pentru că în România ştiţi destul de bine că nu o să avem niciodată. Suntem în Germania, unde am şi vrut să fie destinaţia noastră! Poate am făcut o greşeală, dar mereu am fost singure, niciodată nu am avut cui să cerem un sfat, deoarece părinţii nu au avut timp de noi şi ne gândeam că o sa fim mai fericite singure, dar împreună! Am dat aceasta declaraţie pentru că niciodată nu ne-am gândit că lumea o sa zică aşa ceva de noi, în special autorităţile din Năsăud!!! Vă mulţumim!", este declaraţia Ioanei Tofeni şi a Anamariei Hobel  primită pe adresa redacţiei Gazeta de Bistriţa.

Fetele, ambele in vârstă de 17 ani, au fost găsite la Ovidiu Hobel, unchiul Anamariei Hobel, unde acestea au au locuit din momentul în care au ajuns în Germania.

Ioana Tofeni şi Anamria Hobel, ambele din Rebrişoara, au dispărut de la domiciliu pe data de 6 mai. Mamele celor două minore au alertat poliţiştii după ce fetele au plecat intr-o dimineaţă la şcoală şi nu s-au mai întors acasă. 

"În 07.05.2011 poliţiştii au fost sesizaţi de părinţii a două minore de 17 ani din localitatea Rebrişoara că fiicele lor au plecat în cursul zilei anterioare la liceu şi nu au mai revenit. Una dintre fete şi-a anunţat ulterior mama că a ajuns în Italia.
Fetele au fost date imediat in urmărire internaţională.

În cercetările efectuate, a rezultat că minorele, eleve în clasa a X-a, sunt prietene şi au plecat din ţară cu intenţia de a ajunge în Londra, spunând prietenilor că doresc să lucreze ca dame de companie", se menţionează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud . 

Nici Ioana Tofeni si nici Anamaria Hobel nu au vut niciun act de identitate la ele în momentul în care au fugit de acasă. 

 

Liana Mureşan

 

 

16 COMENTARII

  1. Hai sa fim seriosi,de ce ar recunoaste acum ceea ce au vrut sa faca cu adevarat avand in vedere ca le-a esuat tentativa?.Le cunosc pe amandoua din vedere sunt de la liceul in care invat si eu Ioana este o mare proasta se stia si cand era in Nasaud ce-i poate capul.Treaba lor,pacat ca nu au reusit, sa se curete si orasul asta odata de gunoaie.

  2. Foarte buna eleva era Ioana ca ma mult era pe langa scoala decat in ea.La Goanga la bar la cafenea..acum nu le mai tot luati apararea ca nu sunt sfinte si merita tot ce au,si-au facut-o cu mana lor.Prostituate vroiau sa ajunga sa stie si lumea ce vise au fetele de 17 ani in ziua de azi.Si restu care le luati apararea cred ca le asteptati in Londra sa le initiati.

  3. ce nu ati venit la mine va dadeam o matura si va puneam sa spalti catelu si va dadeam 50 de lei era munca mai cinstita si nu mergeati de acasa era cel mai cinstit hai ion,ana fiti serose si recunaosteti ori cum cei din rebrisora va stiu trecut si lace varst a-ti fost violate

  4. da dca mergeti al el haideti si pe la mne faceti 0,5 bani cinstiti adresa FC.GERSA nr de casa radical din 2899 va astept cu drag sa va vad goaleee!!!

  5. tarfelor…..zdrentelor….luavar naiba de panarame……va meritati soarta……auzi acolo….cica ioana eleva buna in scoala……pe dracu…..poate invata pe altii cum sa traga pe nas la asta era buna sila futut…….in rest….next…..nu se mai uita nici dracu la ea:))))))si cat despre spalacita aialalta e la fel….nici o diferenta…….futuvan gura istruselor….k ati facut parintii de rusine:))))

  6. ma anonymmm pa de te pune sorta sa te gasesc ii vai si amar de curu tau cum vb u asa de clientele mele vvai necatu mati de analfabet :@

  7. ma anonymmm pa de te pune sorta sa te gasesc ii vai si amar de curu tau cum vb u asa de clientele mele vvai necatu mati de analfabet :@

  8. cum s-a stricat lumea, si erau fete frumoase si bune acum vreo 5 ani…Eu asa as vrea sa le inteleg dar nu am cum, si io am avut parintii plecati si eram sg ramasa doar la bunici dar nici prin gand nu mi-ar fi fost trecut a fug de acasa doar gandindu-ma la raul ce le-as fi facut parintilor mei , fiindca ei erau plecati la munca sa-mi trimita mie bani si sa am de toate si io sa fug de acasa????crede-ti ca parintii nu sufera ca sunt departe de copii??dar in Romania nu se poate trai si trebuie sa pleci…dar io cred ca anturajul a fost de vina, drogurile…dap la 17 ani sa nu ai minte si sa nu stii tu sa faci diferenta intre bine si rau…o sa ajunga foarte rau copii din ziua de azi,sau nu o sa ajunga daca se conutinua asa…nu sau gandit la consecinte nimic, daca vroiau sa mearga puteau anunta parintii oricum nu le puteau face nimic daca erau in strainatate…asta e punctul meu de vedere, daca e asa cum zic ele ca au vrut sa mearga la munca cinstita ;)) dar nu stiu eu..s-au invatat ele minte oricum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.