Mai este doar o zi lăsată de la Dumnezeu (a nu se citi Băsescu) până la "marea schismă" a executivului. 

Data de 1 septembrie este aşteptată cu sufletul la gură de o ţară întreagă, momentul unei posibile remanieri anunţate dinainte de vacanţele oficioase fiind adulmecat atât de opoziţia neîncrezătoare, cât şi de una bucată mare de parlamentari PDL.

Tot mai multe voci din interiorul partidului de guvernământ vehiculează nume de miniştri şi ministere care vor fi schimbate şi remaniate, inclusiv deputatul de Bistriţa-Năsăud – Ioan Oltean.

Remanierea se vrea făcută la nivelul unor ministere "tari" precum cel al Economiei, Transporturilor sau Muncii, dar nu sunt iertate şi ministerele "cedate" conform protocoalelor politice cum ar fi cel al ministrului Cseke Attila – Ministerul Sănătăţii.

Cu nu prea multă diplomaţie, Marko Bela transmite un mesaj forurilor înalte din PDL, în care se specifică destul de clar că cei implicaţi în actul de conducere sub tutela UDMR şi-au cam făcut treaba şi că n-au decât să-şi facă curăţenie în ograda proprie cei de la PDL, fără să se atingă de "aliaţi", altfel "nem" susţinere.

Opoziţia, pe de altă parte, încearcă marea cu degetul şi se umflă în pene, ficare pe culoarea şi culoarul său, susţinând faptul că sunt pregătiţi de guvernare, atâta timp cât o fac singuri.

Liviu Negoiţă – PSD, nu mai crede în atenţionările Preşedintelui Băsescu adresate corpului decizional al PDL şi îl roagă "să nu mai răgească" ca un leu bătrân, că nu mai are la cine.

Preşedintele făcuse deja o afirmaţie cu puţin timp în urmă în care îi atenţiona pe cei din opoziţie că "grijă la ce vă doriţi că s-ar putea să vi se întâmple" în sensul că, dacă actualul guvern nu mai corespunde prin măsurile pe care trebuiau deja luate şi nici prin eventuala remaniere, atunci s-ar putea să aibe surpriza (opoziţia actuală) să treacă la putere cu "cetire" presidenţială.

Ce va fi – vom vedea, data de 1 septembrie ne arde la degete pe toţi, opoziţie, putere, jurnalişti, dar cel mai important, pe cei care deja sunt arşi – poporul român!

 

Eugen Farcaşiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.