Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Bistrita si Asociatia Bistrita Medievala, derulează o campanie de mediu cu ocazia primei editii a Taberei Medievale de la Heidenfeld. In zilele de 13-15 august, in zona Taberei Medievale, patrula de voluntari RoRec va ajuta publicul spectator să adune şi să îşi arunce gunoiul acolo unde îi este locul. Cu ajutorul Asociatiei Bioplastic, voluntarii, tineri din Bistrita, vor oferi participantilor saci şi manuşi de plastic si ii vor indemna "sa le lase casa curata".

 

 

Acţiunea de mediu derulată de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Bistrita si Asociatia Bistrita Medievala are doua componente: una de colectare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi una de conştientizare şi informare a publicului asupra protejării ambientului în care se desfaşoară Tabara Medievala, cu scopul de a nu arunca deşeurile la întâmplare, ci în locurile special amenajate în zona evenimentului. Activitatea de colectare DEEE se va desfăşura timp de trei zile, intre orele 12.00-20.00: în municipiul Bistrita, pe 13 august, in doua locatii RoRec, speciale amenjate: Piata Independentei Nord si Parcarea Stefan cel Mare şi la cortul RoRec de la Tabara Medievala, in zilele de 13-15 august, intre orele 12.00-20.00. Telefonul cetateanului (0263 984) va prelua cererile de colectare a deseurilor voluminoase de la domiciliu, incepand cu data de 9 august si pana pe 13 august, intre orele 8.00-18.00.

 

Toti deponentii care vor preda deseuri electrice la punctele de colectare amintite vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă. Cele 50 de premii oferite de organizatori, constau in 5 masini de spalat Whirlpool si 45 de tichete de cumparaturi. Tichetele, in valoare de 150 de RON, pot fi utilizate in magazinul Flanco Bistrita, pentru achizitionarea oricarui produs nou din gama Whirlpool.

Iulia STUPINEAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.