Cel mai gras barbat din Romania, in varsta de 54 de ani, ajunsese la aproape de 400 de kilograme, aproximeaza medicii care l-au adus la Bucuresti. Urmau sa-i faca o operatie de micsorare a stomacului, dar barbatul a murit, luni dimineata, la Spitalul Sfantul Ioan din Capitala, relateaza Pro TV.

Cand a plecat de la Ramnicu Valcea spre Bucuresti, barbatul cantarea peste 370 de kilograme, dar visa la o viata normala. Din 2008 nu se mai putea misca din pat, de aceea a fost nevoie de 11 pompieri si doi medici pentru a-l transporta.

Pacientul diagnosticat cu obezitate morbida avea nevoie de o interventie chirurgicala prin care sa i sa taie doua treimi din stomac. Tot din cauza greutatii, barbatul nu a putut intra in operatie. Afectiuni precum insuficienta renala, respiratorie si cardiaca l-au macinat in timpul petrecut in spital.

"Nu s-a putut face nimic. Este o pierdere si o parere de rau pentru toata echipa de medici", a declarat Catalin Copaescu, medic primar Spitalul Sf. Ioan. In 2000, cand s-a pensionat pe caz de boala, Cristian Capatanescu avea 120 de kilograme. Era administrator la o scoala si facea miscare zilnic. Doi ani mai tarziu, barbatul cantarea aproape dublu. Medicii spun ca acesta este cel mai grav caz de obezitate inregistrat in Romania.

"Tocanita de cartofi, friptura de porc si clatitele cu mult gem m-au adus in halul asta. De doi ani insa ma chinui sa slabesc si nu pot”, le-a povestit valceanul medicilor inainte sa moara. (L.M.)

FOTO: AIM

 

 Agentia de Investigatii Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.