Sistemul computerizat pentru predarea şi învăţarea limbii engleze WTCD (Word Training Communication & Dictionary) dezvoltat în Statele Unite va fi prezentat de specialiştii reprezentantului pentru România pentru profesorii de limba engleză din judeţul nostru sâmbătă, 17 ianuarie, începând cu ora 11 in Bistrita, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.
WTCD este un program (software) PC, postat pe un server de mare capacitate, accesibil la adresa www.wtcd.ro, dedicat profesorilor de limba engleză pentru a le oferi instrumente cu care pot creşte eficienţa predării şi elevilor a înlesni şi a face mai atractivă însuşirea limbii engleze.
Utilizând programul WTCD în procesul de învăţământ profesorii beneficiază de administrarea automată a claselor cu înregistrarea rezultatelor obţinute de fiecare elev, de un dicţionar scris şi audio cu peste 21.000 de cuvinte pronunţate în dialect britanic sau american, mii de exerciţii grupate tematic şi pe diferite nivele de cunoştinţe, peste 800 de structuri lingvistice şi peste 10 milioane de propoziţii de exemplificare a exerciţiilor. Având la dispoziţie aceste instrumente profesorii pot fi scutiţi de activitatea administrativă necesară întocmirii exerciţiilor, corectării şi evaluării acestora, care necesită foarte mult timp şi este în esenţă o activitate mecanică ce se realizează automat. Totodată, sistemul oferă elevilor posibilitatea de a învăţa simultan cuvintele noi, regulile gramaticale si ceea ce este cel mai important ei pot exersa comunicarea prin vorbire, într-un mod diversificat, chiar distractiv, fără limitări de timp sau loc, deoarece pentru aceasta au nevoie doar de un calculator cu acces la internet.
Programul a fost adaptat în întregime programei şcolare din România şi avizat de Ministerul Învăţământului. Utilizarea WTCD poate fi însuşită foarte uşor, în doar câteva ore fără a necesita cunoştinţe solide de calculator. Implementarea acestui instrument ultramodern, utilizat deja  în 20 de limbi poate aduce o contribuţie importantă în aplicarea strategiei informatizării procesului de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.