Oooooo, viaţaaaa meaaa! Că bine merge vorba asta a cântecului tradiţional manelist, după ce au văzut şi auzit ochii şi urechile noastre, ale jurnaliştilor bistriţeni. Lunar luăm la picior sălile de şedinţe ale Consiliului Local şi Judeţean unde se desfăşoară întrunirile extraordinare, excepţionale, cum a fost cea mai de pe urmă de la judeţ. Până mai alaltăieri nu era şedinţă de Consiliu Judeţean unde să nu se ivească câte un conflict, câte o „înjurătură elegantă” sau câte o plecare în ceată a consilierilor unui partid, (PSD sau PNL), supăraţi foc că sforile nu au fost trase cum au vrut ei, fapt pentru care protestau şi şedinţa pica, că doar nu mai avea cine vota.
De data aceasta, nu prea ştim exact ce s-a întâmplat, cum şi de ce, dar şocul a fost mare, cel puţin pentru mine. Aproape toată lumea a fost de acord cu toată lumea, fiecare a iubit pe fiecare, şi tot consilierul, de la roşu, spre galben şi până la portocaliu aprins, fu de acord cu tot ce s-a propus: bani către primării şi bani către diverse investiţii vitale acestui judeţ. Atitudine excepţională, laude şi „giugiuleli”, mai-mai că am rămas gură căscată. Să îl vedem pe Marinică (fostul boss super – longeviv în vremea sa la Consiliul Judeţean) că este de acord cu Liviu Rusu (actualul preşedinte), este un lucru mare. Şi să mai şi vezi că oamenii aceştia se aprobă reciproc şi îşi aruncă câte o laudă pe sub sprânceană şi ochelari, e un lucru şi mai mare. Apoi, am trăit să vedem şi cum junele social-democrat Suciu, de obicei mare la sfat în Consiliul Judeţean, aruncă cu cuvinte nobile şi… surpriză! este de acord cu tot, nu are nimic de ripostat, lucru de care s-a uimit chiar şi el!
Domnilor, nu ştim exact ce aţi păţit, o fi astenia de primăvară, o fi vreo melancolie… sau poate că, pur şi simplu, vreţi într-adevăr binele ăstui judeţu, care are destule probleme, dar sigur este că v-aţi purtat toţi foarte bine şi foarte exemplar. Nu ştim sigur dacă vom mai avea asemenea ocazii, dar oricum aceasta rămâne una memorabilă. La asemenea şedinţe de Consiliu Judeţean Bistriţa – Năsăud, la mai mare. Eu una vă zic din suflet: Bravo vouă!

Iulia STUPINEAN   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.