Că portocaliii fac jocurile în judeţul Bistriţa-Năsăud, nu mai este un mister, este o situaţie evidentă ca lumina zilei. Am mai spus-o, pe bune, judeţul nostru este portocaliu. Au prefectura judeţului, preşedinţia Consiliului Judeţean, ca atare deţin toate pârghiile de putere în mâna lor. Sigur, o să spuneţi că nu au oraşele, dar asta mai puţin contează în ecuaţia puterii efective din judeţul Bistriţa-Năsăud. Pâinea şi cuţitul este la cheremul lor. Adică banii de la buget.

Pe vremuri a existat un protocol de colaborare semnat între PSD şi PD-L, rupt de primii unilateral, ca în povestea cu prostul care s-a supărat pe sat. De fapt, asta este realitatea, portocalii nu au adversari în judeţ şi procedează ca atare. Le arată celor de la PSD cine este şeful. Aşa că nu trebuie să ne mirăm că PSD în Bistriţa este falimentar, la propriu. De fapt, primăriile conduse de primarii acestei formaţiuni politice.
Primarul din Galaţii-Bistriţei, Vasile Găurean, PSD, plăteşte asistenţii sociali din banii personali. Sigur, că îl credem când afirmă că unele primării au primit 400.000 lei, iar alţi cu banii primiţi nu au putut cumpăra două casete de bere. Primarul din Leşu, bineînţeles de la aceeaşi formaţiune politică, cu propria gură afirmă că mai are în cont 0,62 lei. În disperare de cauză, ameninţă ca va scoate oamenii în stradă şi-i va aduce la Bistriţa. Şi ce va rezolva cu acest lucru, dacă şefii lui pe linie politică de la judeţ sunt nişte neputincioşi? Politic, bineînţeles. Situaţii asemănătoare se întâlnesc şi la Lechinţa, unde iluminatul pe timpul nopţii a fost întrerupt din cauza lipsei banilor, la Maieru şi la Rebra, de asemenea cu primari PSD. De fapt toate primăriile cu primari PSD din judeţ au o situaţie asemănătoare, sunt în faliment, pe cale să pună lacăt pe primării. Cum, necum, celelalte primării din judeţ, PD-L, PNL, se descurcă. Este mai mult decât evident că PSD Bistriţa-Năsăud a capitulat, este în faliment total. De fapt acest lucru va fi constatat la alegerile prezidenţiale. Dacă legea ar mai permite, PSD ar risca să rămână fără nici un primar. Că unii primari PSD vizitează în mod conspirativ sediul PD-L de pe pietonal, chiar nu mai este un secret pentru nimeni, probabil numai pentru şefii partidului lor.
Faptul că unii dintre liderii PSD se complac în postura de "ţucălari" pentru ştabii din Bucureşti, dintr-un narcisism greu de explicat, este o frecţie la un picior de lemn, acest lucru nu ajută cu absolut nimic ca primăriile conduse de primarii PSD să primească mai mulţi bani de la buget.

ZAHARIA COTOC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.