Începând de luni, 15 martie, şoferii bistriţeni trebuie să se obişnuiască cu plata parcărilor pe unele străzi din Bistriţa. Tichetele se obţin de la parcometre iar pentru oră de staţionare se va plăti 1 leu. 

 

 

 

 

Începând cu 15 martie, Primăria Bistriţa pune în aplicare hotărârea Consiliului Local, Nr. 123 din 25 iunie 2009, referitor la parcarea în centrul oraşului. Străzile pe care se va practica taxarea parcărilor sunt Piaţa Unirii, strada Dornei, Piaţa Centrală, străzile Nicolae Titulescu şi Gheorghe Şincai, iar plata se va face prin intermediul parcometrelor, a abonamentelor, dar şi prin SMS, începând din luna mai.

 

 

Taxa de parcare în zona centrală va fi de 1 leu pe oră şi de 5 lei pentru o zi. De asemenea, se pot face abonamente care se eliberează de la Direcţia Patrimoniu din cadrul primăriei. Preţul unui abonament pentru o lună de zile costă 30 de lei, un abonament pe trei luni este 50 de lei, iar un abonament anual ajunge 120 de lei. Programul de taxare în zona centrală va fi de la 8.00 la 18.00. Deţinerea tichetelor sau a abonamentelor va fi verificată zilnic de către angajaţii din cadrul Poliţiei Comunitare a Primăriei Bistriţa şi de persoane de la Direcţia Patrimoniu. Cei care vor parca în zonele cu plată şi nu vor avea asupra lor tichetele sau abonamentele, riscă amenzi în valoare de 200 lei (persoanele fizice), 400 lei (persoane juridice) şi 1.000 de lei, pentru cei care rezervă loc de parcare fără a avea încheiat un contract în acest sens.

 

 

Iulia STUPINEAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.