Mai sunt puţine zile şi va începe o nouă campanie electorală, ca atâtea altele care s-au derulat până acum. Percepţia în rândul opiniei publice este aceea că această campanie electorală, parcă, nu interesează pe nimeni, nici pe alegători, dar şi mai puţin pe politicieni.

 
Vrând, nevrând campania va demara şi din nou vom vedea tot felul de personaje care o să ne promită marea cu sare, verzi şi uscate. Ne-am obişnuit, dar ceea ce ar trebui să dea de gândit cuiva este că am început să devenim şi indiferenţi. Şi acesta este lucrul cel mai grav – indiferenţa. Nu ne mai pasă! Problema este dacă cineva îi mai crede, dacă cineva va mai avea răbdarea şi puterea cel puţin să-i asculte. Asta în condiţiile în care nimic din ceea ce s-a promis la ultimele alegeri locale şi parlamentare nu s-a îndeplinit. Se fac deja diferite pronosticuri privind participarea oamenilor la vot, iar cele mai optimiste arată că oamenii sau săturat de minciuni, sau ca să fiu mai elegant de promisiuni neonorate, iar acest aspect va duce inevitabil la o participare extrem de scăzută la vot. Sper să nu am dreptate, dar aceste alegeri vor rămâne în amintirea noastră prin absenteismul masiv care se va înregistra. Nu este exclus ca să se realizeze un record privind neparticiparea românilor la vot. Deja începem să devenim campioni mondiali la recorduri inutile. Este, desigur, un record pe care nu-l doreşte nimeni. Dar totuşi ce ar mai putea promite politicienii, activiştii partidelor participante la alegeri, ca să-i sensibilizeze pe români ca să iasă din casă şi să meargă să pună ştampila pe un candidat sau altul, pe o listă sau alta? Cu ce ne-ar mai putea minţi? Te mai poţi oare duce la vot când ştii că eşti aburit din start? Oamenii sunt pe cale să realizeze că decât să facă un lucru degeaba, mai bine stau degeaba. De fapt de ce să ne mai mirăm, când cea mai autorizată voce a naţiunii, a spus-o cu gura proprie că, fiind criză, politicienii sunt dezlegaţi de la onorarea promisiunilor făcute în campania electorală. Iar actualul guvern pune cu toată sârguinţa în practică indicaţiile primite. Din tot ceea ce face, nu se percepe nimic pozitiv, se taie tot, se plafonează, se reduce, falimentează firme, creşte numărul de şomeri. Cu ce mai pot fi minţiţi oamenii să iasă la vot, sau mai mult, cu ce pot fi induşi în eroare să pună ştampila pe buletinul de vot pe un nume sau altul, pe o listă sau alta? Sigur, va merge la vot electoratul captiv al fiecărui partid, fundamentaliştii, talibanii. Dar numai cu voturile lor niciun partid nu va câştiga. Alegerile se câştigă cu voturile celor mulţi, iar aceştia nu mai pot fi minţiţi. Poate fi minţit un om, doi, 10, 100, 1.000, dar nu mai pot fi minţiţi toţi oamenii din România la nesfârşit.

ZAHARIA COTOC

9 COMENTARII

  1. W W W . B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT,MODELAT SI ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.

  2. W W W . B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT,MODELAT SI ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.

  3. Aveti pe unii care tot ofera spre vanzare …”briciuri” , ne intrebam si noi acolo la ei la …firma are masa flocii asa mari si nu poate intra ??? Gozari,pardon,GAOZERII,tot asa s-au nascut si tot hoti mor ! Nu ar fi pacat sa-si taie si venele , chiar toti, sa vezi ce putini s-ar mai „aduna” , la mama originara din Singeorz Bai !

  4. Aveti pe unii care tot ofera spre vanzare …”briciuri” , ne intrebam si noi acolo la ei la …firma are masa flocii asa mari si nu poate intra ??? Gozari,pardon,GAOZERII,tot asa s-au nascut si tot hoti mor ! Nu ar fi pacat sa-si taie si venele , chiar toti, sa vezi ce putini s-ar mai „aduna” , la mama originara din Singeorz Bai !

  5. NISTE FII DE CATELE NU-I LUATI IN SEAMA CA NU PREZINTA IMPORTATA, CAND N-AI VANZARI MAI FAC SI EI CE MAI POT,CA-S DUSI DREKULUI DE AMARATI SI PARAZITI AI SOCIETATII CETRAIESC DE PE SPATELE OMULUI .

  6. ce sa faca si ei vand briciuri ca-n rest sufla vantul,vai de mama lor dupa ce au tras pielea de pe bietii oameni…o sa ajunga pe drumuri.

  7. Buna,

    am observat in ultimul timp ca o tema foarte dezbatuta este cea a limbilor straine. O prietena de-ale mele mi-a recomandat un site, cu ajutorul caruia am reusit sa invat limba germana. Dar puteti invata si alte limbi, spre exemplu spaniola, olandeza, engleza, hindi si swahili. Va recomand acest site http://www.invata-limbi.ro si sper ca va va fi de folos, asa cum mi-a fost si mie !!! Multa bafta !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.