De fiecare dată atunci când s-a schimbat guvernarea, ză boşii şi-au propulsat în funcţii acoliţii. Fiecare după propriile puteri, după cum au putut trage sforile mai bine.

 
Guvernarea lui Boc nu face excepţie de la regulă, cu premierul în frunte, deşi acesta, prin 2003, striga în gura mare şi arăta cu degetul spre PSD, acuzându-i pe liderii acestui partid de cumetrii pe bani publici. E drept, au trecut ceva ani de atunci, şi se pare că Emil Boc a „uitat” de propriile principii, pe care acum le calcă în picioare cu nonşalanţă, şi de cum arunca el de tare cu piatra în pesedişti. Dar cum să nu uiţi, când e vorba de plata unor servicii aduse? Aşa că Boc şi-a adus o gaşcă de foşti colaboratori de la Primăria Cluj şi foşti colegi de la universitate, pe care i-a încălzit cu câte un post călduţ taman la cancelaria primului-ministru. Şi pentru asta şi-a tras şi un buget mai mare, cu vreo 300 – 400% mai mare faţă de anul trecut, că doar salariile şi decontarea transportului trebuie asigurate. Aici nu e criză, aia e doar pentru popor. Dar pentru a-şi aduce gaşca, a dat afară vreo 60 de angajaţi, printre care o angajată aflată în concediu pentru creşterea copilului, iar una în concediu prenatal.
Şi ca şi cum toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, Boc a făcut poc şi şi-a adus nepoata la Bucale. O fi ea nepoată de rangul V, tot neam se cheamă că e. Şi culmea, cu toată pregătirea sa, „domnişoara sau doamna”, aşa cum însuşi unchiuleţul o numea zilele trecute într-o emisiune la TV, nu a ajuns specialistă în Capitală decât tot odată cu el. Ciudat, nu?! Că a lucrat sau nu direct cu unchiul, deşi tot în primăria lui a prestat, că nici acum nu lucrează direct cu unchiul, ci cu aceeaşi persoană cu care a lucrat la Primăria Cluj, contează mai puţin. Ceea ce contează e când şi prin cine a avansat „domnişoara sau doamna”.
Dar aşa cum a mai dovedit că nu e oblăduitor doar cu neamurile, Boc l-a răsplătit şi pe fostul său şofer, care a săltat drept în post de consilier personal al acestuia. Ăsta, da salt mortal! Mă gândesc doar că bun specialist o fi tipul, devreme ce proaspăt absolvent de studii superioare fiind, a ajuns sfetnic al premierului. Ţara e pe mâini bune!
Ca o concluzie finală ar fi de spus doar că, atunci când nu eşti în stare să-ţi respecţi principiile, care până la urmă ţi-au atras simpatia poporului, trebuie să stai blând şi să nu faci gargară mare. Sau, parafrazând spusele Mântuitorului, nu arunca piatra, că te pocneşte drept în cap. Ceea ce mai ieri Boc a blamat, astăzi el însuşi pune în aplicare.

Liana Mureşan

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.