În perioada 26 – 27 noiembrie va avea loc la Bistriţa cea de-a XXVII -a ediţie a Festivalului Naţional de Proză "Liviu Rebreanu". Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România ( Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa), Centrul pentru Cultură Bistriţa- Năsăud,  Compexul Muzeal Bistriţa –Năsăud, Societatea Scriitorilor din judeţul Bistriţa –Năsăud, Cenaclul literar "George Coşbuc", Revista ,"Mişcarea literară" şi Primăria Năsăud.  

În acest an, concursul de proză "Liviu Rebreanu" este structurat pe două secţiuni: concurs pentru volume de proză şi eseu editate în perioada : noiembrie 2008-octombrie 2009. La această secţiune se va acorda un premiu pentru volum de debut. Cei interesaţi vor face precizarea în fişa de înscriere că sunt debutanţi; şi concurs de proză în manuscris pentru autorii nedebutaţi editorial. Autorii de volume publicate au dreptul să se înscrie în concurs cu maximum două titluri, în trei exemplare, însoţite de o fişă de înscriere care va cuprinde principalele date ale autorului, (numele şi prenumele, adresa, domiciliul, telefonul), după modelul anexat.  Autorii nedebutaţi se vor înscrie în concurs cu manuscrise redactate în două exemplare, ce nu vor depăşi 15 pagini de autor şi vor fi semnate cu un motto ce se va regăsi şi pe plicul sigilat care va conţine fişa de înscriere a autorului. Manuscrisele semnate cu numele autorului nu vor fi luate în considerare. Toate volumele şi manuscrisele pentru concurs vor fi trimise până la data de 16 noiembrie 2009 (data poştei), pe adresa: Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, strada Alexandru Odobescu nr. 3, Bistriţa, cod 420043, judeţul Bistriţa -Năsăud.

Pentru fiecare secţiune se vor acorda trei premii în bani, plachete şi diplome. Dreptul de acordare şi ierarhizare valorică pe secţiuni de concurs aparţine juriului. Manuscrisele şi volumele înscrise în concurs nu se înapoiază autorilor, ele rămânând în arhiva festivalului.

 

 

Iulia STUPINEAN

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.