De câteva zile "cizma" este în fierbere, parcă a luat foc. Sigur şi noi avem partea noastră de vină, deoarece faptele săvârşite de unii conaţionali ai noştri, cu precădere ţigani, au îngrozit Italia. Dar principalul vinovat de ceea ce se întâmplă acolo este Statul italian.

 
Încă de la primele valuri de emigranţi şi stabilirea lor în tot felul de cocioabe şi tabere improvizate de la periferia marilor oraşe din peninsulă, autorităţile italiene s-au făcut că plouă. Nu au văzut ceea ce se întâmplă, că aceşti oameni nu au alt scop în viaţă decât să fure, să tâlhărească şi să violeze? Au văzut, dar au închis ochii, iar acum situaţia a scăpat de sub orice control. Criminalitatea declanşată de aceşti oameni a fost posibilă, deoarece ei au scăpat de sub orice control al Statului italian. Orice comunitate omenească ca să nu deraieze, să nu ajungă să trăiască într-o lume fără lege, trebuie controlată prin metode specifice. În lipsa acestui control, aceste microcomunităţi au extins şi în afara spaţiului lor de existenţă, starea de anarhie totală în care trăiau ei. Au început să fure, să tâlhărească, să jefuiască şi să violeze. Ei au început să trăiască într-o lume paralelă, fără lege, anarhică, în care guvernează lupta pentru existenţă, dreptul forţei şi a celui mai tare. Statul român nu a putut şi nu avea cum să-i controleze. Acest rol revenea Statului italian. Dar acesta nu a făcut-o. Din ignoranţă, din nepricepere, din prostie. Cine ştie? Cert este faptul că în aceste zile, autorităţile italiene, cu ajutorul oferit de partea română, în loc să încerce să pună situaţia sub control, aruncă gaz pe foc, care a isterizat în cel mai pur stil italian întreaga opinie publică. Ieşirile cu tentă nazistă a unor membri ai guvernului italian nu au cum să liniştească lucrurile. Din contră, întreaga ură acumulată de italieni, în care un rol uriaş a avut şi presa, se revarsă asupra sutelor de mii de români cinstiţi care lucrează pentru economia italiană. Valul de xenofobie, de rasism, îndemn pe faţă la pogromuri împotriva românilor a atins paroxismul. Italienii au ajuns să-şi reverse împotriva concetăţenilor noştri toată ura acumulată ca urmare a frustrărilor proprii, generată de criza financiară. Pentru tot ce este rău şi nu merge bine în Italia de vină sunt românii. Ceea ce este curios, ciudat dar şi criminal este faptul că autorităţile italiene în frunte cu şeful Guvernului Berlusconi, au îmbrăţişat şi susţin această idee. La gestul singular, plin de curaj şi demnitate al ministrului român de externe de a explica situaţia şi de a-i apăra pe români au luat foc. Cristian Diaconescu pur şi simplu este răstignit pe cruce de media italiană. Este posibil ca această isterie în stil italian, în situaţia în care nu vor fi luate măsuri de punere sub control a lucrurilor, să ducă la un val de violenţe inimaginabile împotriva concetăţenilor noştri.

Zaharia Cotoc

5 COMENTARII

  1. Mai hoti si rai ca italienii, nu este natie pe lumea aceasta, cine a facut afaceri cu ei odata ala s-a fript rau de tot.Asa ar treui sa facem si noi cu ei.Cei ce au greit si i-au lasat pana acum sa si „rezolve”,cei ce sunt la noi ii „facem” noi.

  2. HO ! MO , CU TATA USOR, CA INCA NU NE-AM DUS TOTI INCA LA CUMETRII SI OSPATURI SI GURA NOASTRA SA MANCA CEVA NU NUMAI AI LOR. DIN RUMANIA NE DA BANI PT.COPIILASI ACOLO MARG SA FACA SI EI DE UN MERCEDES, BMW SI ALTE ALEA „CA CARTA” NU MAI E LA MODA.NO ZI ASA !

  3. Si femeile sa si le tina langa ei dac vre sa le mai aiba . Asa sa stie „etalenii aia nu vad ce nume avem noi rumanii … ca numa rumaneste nu suna la tati astia de fura veoleaza si dau in cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.