Stau de mult ori şi mă minunez cât de mare e grădina Domnului şi câte personaje ciudate o populează. Mai deunăzi m-am minunat iar, deşi îmi spun de fiecare dată că nimic nu m-ar mai putea surprinde în ţara asta. Nu mai vorbesc de judeţul nostru. Dar aşa cum spuneam, acum câteva zile am luat parte, din nou, la şedinţa onorabililor noştri consilieri judeţeni şi m-am minunat din nou, darn u în sensul plăcut, de ceea ce paote produce setae de putere. Speram, ca atâţia mulţi alţii să se ajungă la o înţelegere. Mai ales că acum noii aliaţi – PSD şi PD-L – tot promovează şi cântă binele cetăţeanului. Numai că vorbele sunt vorbe, iar faptele sunt fapte şi acestea sunt tmana pe dos. Mi s-a întărit încă o dată în plus convingerea că la noi, în Bistriţa-Năsăud, mai mult decât oriunde în ţara asta, războaiele personale se duc prin intermediul instituţiilor statului, culmea, tocmai de cei pe care noi bistriţenii i-am ales.
De fiecare dată, cel puţin mie, mi se dovedeşte că funcţiile şi scaunele înalte sunt tare îndrăgite de conducătorii acestui judeţ. Şi de cum au ajuns în frunte fac ce vor muşchii lor şi interpretează legea după bunul plac.
Mai mult decât atât, au ajuns să-şi plaseze marionetele în funcţii cheie tocmai pentru a manevra mai bine sforile. Nu a contat preţul pe care au fost nevoiţi să-l plătească, Puterea este totul. Dacă nu li se dă de bunăvoie, aceasta se ia cu forţa.
Numai că păpuşarii nu ar trebui să uite că sforile se mai pot înnoda, iar pe cale de consecinţă sistemul se poate bloca definitiv. Nu ştiu pe unde ar scoate atunci cămaşa în faţa celor care le-au dat girul pentru a le conduce destinele.

Liana Mureşan

10 COMENTARII

  1. Toata lumea stie cine este Marele Papusar care leaga si dezleaga in acest judet.Pana cand nu vom scapa de acest personaj nu vom trai intr-o stare de normalitate. Din pacate oamenii vad papusile care se misca pe scena(pres. C.Judetean. Prefectul etc.) dar nu vad si Papusarul care se afla in spatele lor. Dar acum cred ca incep sa-l vada din ce in ce mai bine pentru ca sa poata sa scape de el.

  2. Da nu sti ce oftica mare e fiinda unul nu iesi secretar de stat,celalalt director si ailalta senatoare da-i buna de subprefect,ca-i sar fulgii nu alta sau PNLE

  3. s-a stricat kalc.s-au pornit mesajele de le sar fulgii.tehnica de azi …o fi vre-o greseala de soft si aici…guvernarea pt.binele cetateanului,sa traiti bine.

  4. De ce sa-i faci doar traim in romania,calculatoarele se strica,papusarii exista,sforile se trag si noi cu drag muncim,care are unde altfel someria e in floare,criza bate la usa,eu nu am matusa (caTamara)

  5. important e ca sunteti un ziar citit si comentat de majoritatea bistritenilor,Bravo Gazetei de Bistrita ! Ce satisfactie mai mare poti avea decat atunci cand vezi ca esti apreciat de cei multi !

  6. Nu-ti face probleme! Si la Iasi se intampla lucruri asemanatoare. Stimatul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, nu suporta critici. Sunt dintre ziaristii(putini, ce-i drept) care i-am criticat activitatea de gospodar al urbei. Stii ce a facut? A intervenit la patronul ziarului: vezi ce faci cu asta, poate ii faci pasi de la ziar. Lucru care s-a si intamplat. Cand am discutat cu directorul editorial, ce crezi ca mi-a spus? Sunt interese, stii cum e… Da stiu, cum e, dar niciodata un vremelnic politician( caci asta este Nichita, care umbla dupa fundul lui Geoana pe la Bucuresti cand in Iasi sunt o groaza de probleme de rezolvat, nu o sa ma intimideze. Asta inseamna a fi ziarist!(P.I.)

  7. Ba nu, nu numai BISTRITENII, Terra, Calea Lactee se mandresc cu „gazzz…eta”! Si noi, intregul Univers ne fudulim ca putem citi cate unul din exemplarele colosalului tiraj de 2000 de bucati. Mare ziar! Mare si sacrificiul ziaristilor pentru a ne lumina! Nimeni nu poate stii cate riscuri isi asuma bietii de ei ca sa-si dea cu presupusul despre orice le vine lor bine! Si asta gratis, ei nu au vreun interes si nu urmaresc decat binele nostru! Sigur!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.