Sesiunea de toamnă a Serilor Irlandeze la Clubul Ţăranului din Bucureşti continuă cu o ediţie speciala de Halloween. Aceasta va avea loc  duminica, 1 noiembrie, de la ora 19.00.

 

 

Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză (celtică), preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Halloween este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental — catolic şi protestant, deoarece în aceste culte creştine, ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, omenii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje bizare. În alte ţări , Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri.

 

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză şi  Asociaţia de Dans Irlandez "Irish Way". Intrarea va costa 20 de â lei, iar elevii şi studenţii vor plăti 15 lei.

 

Iulia STUPINEAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.