Reprezentanţi ai Alianţei Bugetarilor, din care fac parte FSLI, Sanitas şi Sed Lex, au pichetat miercuri, sediile Partidului Democrat Liberal şi Partidului Social Democrat din municipiul Bistriţa.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor este grila unică de salarizare. 

 

Astăzi, între orele 12.00 şi 13.00, câteva zeci de sindicalişti din Învăţământ, Sanitas şi Sed Lex au pichetat sediile PDL şi PSD din municipiu. Prin această formă de protest, reprezentaţii sindicatelor doresc implicarea mai activă a Guvernului în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul bugetar  –  renegocierea Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar şi renunţarea la acordarea forţată a concediului fără plată.

Pichetarea sediilor partidelor aflate la guvernământ este doar un prim pas, urmând ca pe data de 5 octombrie să se recurgă la greva generală de o zi în întregul sistem bugetar. Totodată se adună semnături pentru declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat.

 

Şi în Capitală, peste 500 de reprezentanţi ai sindicatelor au pichetat sediile PSD şi PDL.

Alianţa Bugetarilor a stabilit pe 21 septembrie calendarul acţiunilor de protest. Următoarea etapă din calendarul protestelor cuprinde o grevă generală pe 5 octombrie, participarea la un miting de Ziua internaţională a Muncii pe 7 octombrie şi neimplicarea în organizarea alegerilor prezidenţiale.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.