La 57 de ani, actorul american Patrick Swayze s-a stins din viaţă în această dimineaţă după o lupta grea, de aproape doi ani, cu cancerul pancreatic.

Actorul american, cunoscut pentru rolurile sale din "Dirty Dancing" şi "Fantoma mea iubită", a murit după o luptă îndelungată împotriva cancerului de pancreas, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

 

 

În ianuarie 2008, Swayze a fost diagnosticat cu cancer la pancreas în stadiul 4, una dintre cele mai mortale forme ale bolii. În momentul în care a făcut public acest lucru, boala se extinsese şi la ficat. Actorul a ales, însă, să lupte împotriva cumplitei boli, optând pentru un tratament cu un medicament experimental , el surprinzând Hollywood-ul când a ales să filmeze pentru un nou serial de televiziune, "The Beast", în care a jucat rolul principal, cel al unui detectiv de poliţie. Serialul tv a fost difuzat pe posturile americane de televiziune la începutul acestui an.

La începutul acestui an, Patrick Swayze a început să-şi scrie memoriile, ajutat de soţia sa, cu care avea o relaţie de peste 30 de ani, Liza Niemi.

Swayze s-a născut la 18 august 1952 în Houston (Texas), având doi fraţi şi două surori. În timpul şcolii şi al liceului, a urmat cursuri de patinaj, balet clasic, gimnastică şi a jucat în mai multe piese de teatru.

În 1972, el s-a mutat la New York, unde a continuat să-şi îmbunătăţească talentele de dansator, la şcolile Harkness Ballet şi Joffrey.
 
Debutul său profesionist a avut loc în calitate de dansator pentru Disney on Parade, după care a jucat pe Broadway în producţia Grease.

După apariţii episodice în M*A*S*H şi The Renegades, Patrick Swayze va deveni cunoscut pentru rolul din The Outsiders. Au urmat Red Dawn, Youngblood, iar primul său succes important este considerat North and South, o productie despre Războiul Civil.

În 1987, Swayze interpretează rolul instructorului de dans Jonny Castle în producţia Dirty Dancing, film care a  devenit un succes internaţional, strângând peste 300 de milioane de dolari. Pentru acest rol, actorul a primit şi o nominalizare la Globul de Aur. Un alt rol important este acela din Ghost, unde a jucat alături de Demi Moore şi Whoopi Goldberg.

 

3 COMENTARII

  1. R.I.P. Patrick … Îmi pare foarte rău că astfel de persoane minunate şi talentaţi, precum că părăsi această lume … Şi eu sunt sigur că acest mare actor va trăi pentru totdeauna în inimile multor oameni! Cu stimă, Steven @ essay writing services

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.