În săptămâna 27.07 – 2.08.2009, în România s-au înregistrat 65 de cazuri noi de îmbolnăviri cu tulpina nouă AH1N1, numărul total ajungând astfel la 172 cazuri.

 

 
Potrivit Ministerului Sănătăţii, din cele 65 de cazuri confirmate, 31 au fost identificate in Municipiul Bucureşti, câte şapte cazuri in judeţele Braşov, Dolj şi Mureş, patru cazuri în judetul Constanţa, câte trei cazuri în judeţele Iasi şi Ilfov, câte un caz în judeţele Călăraşi, Prahova şi Sibiu, astfel:

–  6 cazuri confirmate în focarul din campusul universitar din judeţul Braşov raportate săptămâna trecută; în acest moment s-a încheiat perioada de supraveghere a studenţilor din campusul universitar.

– 12 cazuri confirmate în rândul unor copii, cu vârste între 12-17 ani, reveniţi dintr-o tabără din Anglia, care la rândul lor au generat trei cazuri secundare în rândul membrilor de familie;

– 12 cazuri confirmate în rândul unor turişti reveniţi din Ibiza, Spania, care au generat un caz confirmat în rândul apropiaţilor;

– 5 cazuri în rândul unor participanţi la o tabără în Elveţia;

– 22 de cazuri individuale revenite din diverse ţări: Anglia (8), Spania (7), SUA (2), Insulele Canare (1), Singapore (1), Peru (1), Irlanda (1), Emiratele Arabe Unite (1). Unele dintre acestea au generat patru cazuri secundare în rândul membrilor de familie.

Autoritățile sanitare continuă investigațiile epidemiologice pentru depistarea si supravegherea contacților, se mai precizează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.