Curtea de Apel Cluj a emis, miercuri seara, mandat de arestare pe numele Veturiei Adriana Moldovan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, care este învinută de trafic de influenţă, luare de mită şi fals în acte publice.

 

După ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a prim-procurorului Adriana Moldovan, Curtea de Apel Cluj a emis mandatul de arestare a acesteia pentru 29 de zile.

Prim-procurorul Moldovan este acuzat de  de o infracţiune de luare de mită, două de trafic de influenţă şi una de primire de foloase necuvenite.

Scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, s-a extins ieri şi la un judecător, Petru Rus, şi un grefier de la Judecătoria Năsăud, care sunt acuzaţi că au falsificat o încheiere de şedinţă într-un dosar de vătămare gravă din culpă. De asemenea, prim-procurorul nu şi-a declarat incompatibilitatea într-un dosar în care avocatul apărării era fiul său, Stelian Moldovan.  Pentru a ascunde asta, în încheierea de şedinţă apare numele unui magistrat absent.

Eugen Iordăchescu, avocatul prim-procurorului Adriana Moldovan , a declarat recurs, care urmează sa fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Liana Mureşan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.