Cea de a IX-a ediție a ceremoniei de acordare a titlurilor de „Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud” a avut loc, în premieră, la Domeniul Transilvania, în cadru unui eveniment care a celebrat valorilor și tradițiile care ne definesc.

Prin acest eveniment aflat la ediția a IX-A,  avem bucuria să ne arătăm recunoștința față de fiecare dintre d-voastră – oameni ce puneți inima în tot ceea ce faceți și aduceți mândrie acestui județ și țării noastre prin dăruire, muncă și realizări remarcabile. Acest an a fost, pentru fiecare dintre noi, o provocare cu multe încercări. Cu toate acestea, împreună, am reușit să aducem speranță și bucurie în viața comunității noastre. Apreciem că sunteți aici, alături de noi, uniți de dragostea pentru județul nostru. Este datoria noastră să protejăm acest pământ, să susținem lucrurile care ne aduc împreună și să promovăm oameni de valoare care ne inspiră. Ne dorim ca tinerii noștri să vadă în această comunitate un loc sigur și frumos, un loc unde pot construi viitorul pe care și-l doresc. (…)

Titlul de “Cetățean de Onoare” al județului Bistrița-Năsăud este simbolul recunoașterii pentru contribuția fiecăruia dintre voi. Este un simbol al respectului nostru, o mulțumire simplă și sinceră. În acest titlu se reflectă inima fiecărui cetățean și respectul nostru pentru ambasadorii județului nostru.

Alături de fiecare dintre d-voastră clădim o istorie a respectului și prețuirii pentru cei care reprezintă mândria județului nostru”, a precizat președintele Radu Moldovan, președinte CJ Bistrița.

Cetățenii de onoare nr. 61-67 din istoria județului Bistrița-Năsăud care au primit titluri în cadrul ceremoniei sunt:

Liviu Petrina, unul dintre puținii specialiști în limba și civilizația japoneză, pe care le-a studiat la Tokyo, rector-fondator al Universității Creștine din Năsăud, fondator al Partidului Național Țărănesc, ”în semn de profundă apreciere și recunoștință pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul culturii, politicii și educației, prin care a ridicat prestigiul județului Bistrița-Năsăud, atât pe plan național, cât și internațional”.

Elena Kuji Buteică, antreprenor, ”în semn de recunoaștere pentru un parcurs educațional de excepție, realizat la universități internaționale de prestigiu (Universitatea Sorbona din Paris – Franța, Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia din Modena – Italia și Universitatea Internațională din Monaco), precum și pentru contribuția remarcabilă la promovarea imaginii județului Bistriţa-Năsăud pe plan național și internațional”.

Ioan Marian Cristurean, general de brigadă, comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită ”Getica”, fost comandant al Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, ”ca semn de profundă recunoștință și apreciere pentru contribuțiile sale excepționale în slujba României, devenind un exemplu de onoare și demnitate și reprezentând cu mândrie România și județul Bistrița-Năsăud atât pe plan național, cât și internațional, contribuind astfel la promovarea imaginii și prestigiului țării și al comunității noastre”.

Paraschiva Borș, multiplă campioană la atletism, profesor de educație fizică și sport, ”în semn de profundă apreciere și gratitudine pentru o carieră excepțională dedicată sportului și pentru angajamentul de a modela generații de tineri prin educație și exemplu personal, precum și pentru contribuția deosebită adusă la creșterea prestigiului județului Bistrița-Năsăud pe plan național și internațional”.

Francisc Vasile Kontra, director comercial al companiei RCB Electro 97, ”în semn de apreciere și recunoștință pentru meritele remarcabile și contribuția excepțională aduse dezvoltării antreprenoriatului românesc prin crearea și consolidarea unei afaceri de succes care promovează valorile economice și sociale ale județului, precum și pentru implicarea semnificativă în viața comunității locale, devenind un model de inspirație pentru generațiile viitoare”.

Călin Daniel Onița, director general al companiei RCB Electro 97, ”în semn de apreciere și recunoștință pentru meritele remarcabile și contribuția excepțională aduse dezvoltării antreprenoriatului românesc prin crearea și consolidarea unei afaceri de succes care promovează valorile economice și sociale ale județului, precum și pentru implicarea semnificativă în viața comunității locale, devenind un model de inspirație pentru generațiile viitoare”.

Ioan Pagu, fondator a numeroase coruri mixte și orchestre, printre care Amiuna, ”în semn de profundă apreciere și recunoștință pentru contribuția remarcabilă la consolidarea și promovarea valorilor creștine la nivelul județului Bistrița-Năsăud și nu numai, devenind o sursă de inspirație și un reper valoros pentru generațiile actuale și viitoare, contribuind semnificativ la consolidarea identității creștine pe plan local, național și internațional”.

Citește și: Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se retrage de la guvernare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.