Mircea Geoană și-a lansat miercuri programul politic ”Angajamentul meu pentru România: schimbarea adevărată pentru un deceniu al renașterii naționale.
La final, Mircea Geoană a susținut o conferință de presă în care a răspuns mai multor întrebări, una dintre ele fiind despre contextul ‘Schemei Hrebenciuc’ de a duce AUR în turul doi cu PSD la prezidențiale.
„Cred că era un lucru evident care confirmă existența unei înțelegeri active subterane între Ciolacu și Simion. Este singura variantă ân care Ciolacu că câștige președinția, să intre cu Simion în turul doi. Este bine, este rău, asta doar cetățenii români pot să decidă. Cred că este rău. Sper ca punerea în lumină a acestui adevăr să facă românii să voteze și să împiedice astfel de caz. Cei mai mulți dintre tineri, care nu au primit acces la o școală bună, care nu au o pregătire profesională, care au fost abandonați de statul roman, sunt extrem de furioși și votează extrem. Problema nu este cum votează ci de ce votează așa“ a spus Mircea Geoană de la Constanța.
Pe lânga tot felul de combinații subterane si aranjamente pentru alegerile prezidențiale Marcel Ciolacu a mai venit cu cu un program pentru țară alcătuit din promisiunile neonorate de coalitia de guvernare PNL-PSD din care a făcut parte. Ciucă și Ciolacu s-au perindat timp de trei ani ca doi popândăi la Palatul Victoria fără nici un rezultat palpabil iar reformele din programul de guvernare au bătut pasul pe loc, în timp ce Romania se confruntă cu un deficit bugetar excesiv. Nu a facut nimic asa cum s-a angajat pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
-Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Marcel Ciolacu ar fi putut să-si asume răspunderea pe o reformă administrativ-teritorială care să ducă la reducerea risipei banului public si abia pe urmă să apeleze la cresterea fiscalitătii in mediul privat.
In finalul discursului de la lansarea programului Ciolacu a spus: „S-a râs foarte mult când am spus că iau meditaţii de economie şi iau meditaţii de limba engleză”. Intradevăr, ar fi de râs , dacă n-ar fi de plâns că un individ care candidează din postura de premier şi vrea să ajungă președintele României ia meditaţii de economie. Prin urmare, starea precară a economiei Româneşti este cauzată de ignoranța premierului responsabil de proasta guvernare.
Asadar, Ciolacu recunoaste că nu e pregătit pentru functia de presedinte dar va lua meditaţii de economie si engleză. Cu alte cuvinte, dacă va fi ales se va califica la locul de muncă . In cazul acesta, alegătorii au posibilitatea să aleagă intre candidații la presedinție pe bază de progrme, pregătire și comprtență:
(Vezi: https://mirceageoana.ro/angajamentul-meu/)