Romanian computer science students attend a class on the campus of the Polytechnic University, Wednesday, ON March 15, 2017, in Bucharest. Once an eldorado of cheap labour, companies in eastern and central Europe are struggling to fill thousands of jobs as workers up sticks and head to wealthier EU nations.,Image: 325816340, License: Rights-managed, Restrictions: TO GO WITH AFP STORY BY GEZA MOLNAR AND ANCA TEODORESCU, Model Release: no

Ministerul Educației, Ligia Deca a anunțat un proiect care schimbă abordarea în sistemul de educație. Elevii care aleg alternative de cazare în afara căminelor vor primi sprijin de la Minister sub forma subvențiilor pentru chirie. Metodologia prin care vor fi acordate aceste subvenții pentru cazare și masă este acum în dezbatere publică.

Ministrul Ligia Deca a pus în dezbatere publică metodologia de acordare a subvențiilor pentru cazare și masă, inclusiv pentru studenții care aleg o formă de cazare diferită de căminele studențești, arată ȘtiripeSurse.

Cei care beneficiază de subvenția pentru chirie trebuie să anunțe în scris instituția de învățământ în care sunt înmatriculați, la începutul anului universitar  și să atașeze o copie a contractului de închiriere. De asemenea, studenții care plătesc taxe pot beneficia de facilități de cazare și masă contra cost, precum și de subvenții provenite exclusiv din veniturile proprii ale instituțiilor de învățământ superior sau din fonduri alocate de operatori economici, ONG-uri sau autoritățile publice locale.

Citește și: https://gazetadebistrita.ro/salariul-minim-creste-de-la-1-ianuarie-2025/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.