Rusia dorește ca summitul BRICS să sublinieze ascensiunea puterii țărilor non-occidentale, însă partenerii săi din China, India, Brazilia și lumea arabă fac presiuni asupra președintelui Vladimir Putin pentru a găsi o soluție la războiul din Ucraina, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Grupul BRICS, care reprezintă acum 45% din populația mondială și 35% din economia globală pe baza parității puterii de cumpărare, este dominat din punct de vedere economic de China, ce contribuie cu peste jumătate din această putere. În fața criticilor occidentale, care îl acuză de crime de război, Putin a afirmat că BRICS „nu se opune nimănui” și că schimbările în creșterea globală sunt inevitabile, relatează G4Media.

„Este o asociere de state ce colaborează pe baza unor valori și obiective comune, având la bază respectul reciproc pentru interesele fiecăruia”, a declarat liderul rus.

Întrebat despre posibilitatea unei încetări a focului în Ucraina, Putin a reiterat că Moscova nu va renunța la cele patru regiuni din estul Ucrainei pe care le consideră parte a teritoriului rus, chiar dacă nu deține controlul total asupra acestora. În plus, el a subliniat importanța luării în considerare a intereselor pe termen lung de securitate ale Rusiei.

Citește și: https://gazetadebistrita.ro/ce-spun-politistii-despre-perchezitiile-de-la-feldru/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.