Ministerul Educației cere 13 milioane de euro (65 de milioane de lei) pentru ultimele plăți necesare în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), care se va încheia pe 30 noiembrie 2024. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, pus în dezbatere publică pe 14 octombrie, fondurile suplimentare sunt destinate acoperirii costurilor pentru activitățile desfășurate în licee și universități, având ca scop reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea rezultatelor academice.

Conform Ministerului Educației, datele din 2023 arată că unitățile de învățământ unde s-au implementat activități finanțate prin ROSE au înregistrat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește rata de absolvire a liceului, promovabilitatea la examenul de bacalaureat și retenția în primul an universitar. Proiectul ROSE, lansat în 2017 și finanțat printr-un împrumut de 200 milioane de euro, a avut ca obiectiv principal combaterea pierderilor educaționale și reducerea inegalităților agravate de pandemia COVID-19.

Până acum, 84,19% din împrumutul acordat a fost accesat, iar suplimentarea creditelor va permite achitarea facturilor și finalizarea intervențiilor în liceele eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.