Joi seara în jurul orei 17:00, o dronă a intrat în spațiul României, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Premierul Marcel Ciolacu susține că s-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol și că urmează să se stabilească dacă a fost o provocare cibernetică, deoarece nu a existat un contact vizual al piloţilor cu acea dronă, arată ȘtiripeSurse.

„S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideţi să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloţilor nu a existat cu drona în cauză”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicate de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.

Cetăţenii din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au primit, joi, un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi îndemnaţi să îşi păstreze calmul.

Citește și: https://gazetadebistrita.ro/limbaj-de-europarlamentar-dobitoclovit-in-cap/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.